България – беден американски сателит без собствена армия


България – беден американски сателит без собствена армияБългария не може да плати членския си внос в НАТО и ще забави плащания по договори с Русия за обновяването на двигателите на МИГ-29 на българските ВВС

България ще забави изплащането на членския си внос в алианса НАТО и плащанията по договори с Русия за обновяването на двигателите на МИГ-29, които вече са изпълнени от руската страна, заяви служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Това е следствие от поредното съкращаване на военния бюджет на страната. С актуализацията, която беше приета, парите за МО ще бъдат отрязани с 99,8 млн. лв. и много от плащанията ще бъдат спрени. Комично е, че сега приоритет на МО е да обезпечи плащанията за…гориво.

България е далеч и от изискването на НАТО да отделя поне 1.5% от БВП за армията, като този процент намалява със всяка изминала година поради факта, че България практически е една фалирала държава.

Унищожаването на българската армия не само не притеснява „партньорите“ ни, но и САЩ и НАТО имат голям принос за това

Няма държава в света, която би унищожила комплекси като СС-23, а в замяна да получи 50 американски джипа втора употреба. Няма и по-жалка и небоеспособна армия от българската в целия Северноатлантически алианс.

Но плановете на САЩ и НАТО и техния основен стълб на Балканите и втора по численост, след американската, военна сила в алианса – Турция, не са България да бъде съюзник, а буферна територия и плацдарм под техен контрол. За това никой не се притеснява, че със всеки изминал ден българската иармия върви към тотален разпад. Дори напротив – на американците не им е нужна българска армия.

Първо – изграждането на българска армия с поне 50-60% от капацитета, който тя притежаваше, когато беше във Варшавския договор ще струва много по-скъпо, отколкото превръщането й в плацдарм за американски и НАТО-вски атаки по целия Югоизточен фронт на алианса и най-вече срещу Русия.

Ролята на България е да бъде военен плацдарм на алианса с американски военни бази на своята територия. И не е проблем, че България ще забави членския си внос в НАТО, защото България прие да бъде поредната геополитическа пешка в окървавените ръце на Съединенити щати, да бъде плацдарм за атаки срещу трети държави, с които от векове наред, или дори никога в историята ни, не сме имали конфликти, за разлика от сегашните ни „партньори“ като Турция например в НАТО.

България с охота прие американските   военни бази на своя територия. Външната ни политика е тотално подчинена.

Какво повече може да иска НАТО?

Едва ли българската армия и държава са имали по-разкаян вид в цялата си история, а изказванията на родните политици, че сме „пълноправен член на НАТО“ са повече от смешни.

 

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

 

Posted on 17.08.2014, in Анализи, Балканите, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: