НА РУСИЯ Е ОБЯВЕНА ВОЙНА


НА РУСИЯ Е ОБЯВЕНА ВОЙНАБезсмислено е да се говори на агресора за международно право. Безполезно е да търсиш здрав разум от този, който е обхванат от пълно умопомрачение. САЩ обявиха война на Русия и това е абсолютно ясно. Това, че не я водят „от първо лице”, не означава, че не воюват. Те са свикнали да воюват с подставени ръце, от разстояние, и затова САЩ са страхливци, а армията им може да се изправи само срещу много по-слаб противник.

Така смята Збигнев Бжежински, президент на Центъра за политически изследвания и анализи, който даде интервю на канадския журналист Арджил Търнър по повод украинската криза.

На т. нар. президент на Украйна е поставена задача на всяка цена да въвлече Русия във война. И също така – каквото и да стори Русия, тя винаги е виновна.

След катастрофата на „Боинг 777” над Донецк Киев направи следващата крачка, стигна чак до въоръжена провокация срещу Крим или други руски територии, само и само да принуди Русия да използва въоръжените си сили и да се намери повод за влизането на натовски контингент на територията на Украйна.

Киев просто няма друг изход, защото крахът на украинската икономика може да се неутрализира единствено с война. Война с Русия.

Западът вече назначи виновника без оглед на резултатите от разследването на катастрофата на боинга над Донецк на 17 юли.

Виновникът е Русия и лично президентът Владимир Путин. В подобна ситуация руският призив за обективност и здрав разум при оценката на събитията в Украйна се възприема от САЩ и Запада като цяло като признак на слабост, неувереност и страх.

И така, ето какво знаем сега.

1. На 22 февруари в Киев бе извършен въоръжен преврат, „неизвестен снайперист” уби около стотина души, законният президент на Украйна трябваше да напусне страната. Т. нар. украинска опозиция, заедно със страните-гаранти Франция, Германия и Полша, не изпълниха условията на споразумението с Янукович, подписано малко преди това.

До и след събитията в Киев и други градове в Централна и Западна Украйна привържениците на майдана и „Десен сектор” завзеха административни сгради и складове с боеприпаси.

Не се проведе разследване по случая.

2. Новото парламентарно мнозинство във Върховната Рада на Украйна се опита да забрани руския език. В регионите на Югоизточна Украйна, Крим, в областите Лутанск и Донецк се проведоха референдуми за самоопределение, тъй като населението в тях не искаше безропотно да се асоциира в ЕС и да си разрушава икономиката. Благодарение на руската военноморска база в Севастопол процесът на възсъдиняване на Крим с Русия премина без кръв.

3. След провеждането на референдум в Луганск и Донецк Киев изпрати войски в тези региони. На 13 април бе взето решение за провеждане на т. нар. антитерористична операция с участието и на украинската армия, на Националната гвардия, сили на Вътрешното министерство, а също и на „специални” батальони, което е нарушение на украинското законодателство.

Първоначално населението се опита да спре бойната техника на украинската армия по мирен начин. Но на 24 април в Славянск украинската армия употреби оръжие срещу невъоръжени граждани, загинаха пет души. Не се проведе разследване.

4. На 2 май в Одеса бе опожарен Домът на профсъюзите от прокиевски сили. Загинаха минимум 100 души. Разследване не се проведе.

5. На 9 май в Мариупол украинската армия и Националната гвардия обстрелваха мирни граждани и щурмуваха местното управление на милицията. Загинаха много хора.

Разследване не се проведе.

6. Силите, подчинени на Киев, започнаха масово да употребяват зенитна артилерия срещу гражданското население, а също и тежка артилерия, танкове и бойни самолети.

Това доведе, и продължава и сега, до масови жертви сред мирните жители. Продължава обстрелът на руски територии, има ранени и загинали от руска страна. От украинска страна не бе проведено разследване.

7. Чуждестранни наемници от Полша, Прибалтика, Италия, САЩ и други държави воюват на страната на киевската власт.

8. На 17 юли 2014 г. на територията на Украйна бе свален „Боинг 777” на Малайзийските авиолинии. Вината за катастрофата бе хвърлена върху Русия и лично върху президента Владимир Путин.

9. И последно – ООН заплашва водачите на бунтовниците с Хагски трибунал, докато всъщност масовото унищожаване на мирни жители е дело на киевските власти.

Всички тези трагични събития получават пълно одобрение и снизходителен поглед от страна на Запада.

Всеки непреднамерен и почтен наблюдател, който трезво оценява реалността, нито за миг не би се съмнявал, че на практика страната терорист, която масово убива мирни граждани, е държавата Украйна. А бунтовниците, без да жалят сили и живота си, защитават мирното население.

Господин президент Владимир Путин, на вашата страна, на Русия е обявена война. Не мислете, че всички американци одобряват политиката на Барак Обама.

Русия приема твърде присърце международното право, което сега Западът използва само за да оказва натиск върху Русия.

Вие сигурно разбирате, че властите в САЩ и на Запад като цяло, независимо от партийната им принадлежност, разбират единствено езика на силата.

Вашето желание да пренесете украинския конфликт в рамките на международното право те възприемат като лична Ваша слабост и като безсилие на Русия. От това следва, че по този начин Вие провокирате агресора към по-нататъшна ескалация на агресията.

САЩ решиха да отворят война в Европа, и вече го направиха.

Ако Русия загуби Югоизточна Украйна, чакат я огромни беди – народът няма да Ви прости поражението в Украйна, а руският елит, най-вероятно, ще търси друг лидер. И САЩ няма да изпуснат шанса активно да подпомогнат този процес.

Бих искал да Ви направя няколко предложения, които най-вероятно биха стопирали Запада, ако бъдат приложени.

Аз не се съмнявам, че имате множество съветници и специални служби, които Ви предоставят напълно обективна информация. Но все пак позволете да се надявам, че ще бъде чуто и моето мнение.

Ето моите предложения:

1. Фолклендските (Малвинските) острови да бъдат обявени за спорна територия. Още по-добре е да се признае суверенното право на Аржентина върху тях.

2. По аналогия със „Закон за поробените народи” Държавната Дума на Русия да приеме закон „За териториите, временно окупирани от САЩ”: в него да се включат Тексас, Калифорния, Хаваите и т.н. Това ще даде възможност на Русия наистина да се превърне в световен морален лидер.

3. Да се приеме закон „За народите, срещу които се прилага геноцид”: в него да се включат индусите, тасманийците, американските индианци, виетнамците, корейците, китайците и прочее народи, пострадали в епохата на колониализма и след това. Това ще даде възможност за въвеждане на санкции срещу политическите дейци на онези страни, които са виновни в прилагане на геноцид.

4. Да се забрани минаването на чуждестранни кораби през Керченския пролив предвид бойните действие в Украйна. Така ще се осуети възможността за доставка на оръжие от чужбина за Украйна през пристанищата на Азовско море.

4. Да се предложи на Шотландия да влезе в Митническия съюз, а също така да предостави военноморската база в Единбърг под аренда. Това би поощрило сепаратистките настроения и значително ще отслаби позициите на Лондон. Освен това е нужно по всякакъв начин да се подпомагат, и финансово, сепаратистките тенденции в САЩ и други западни страни.

5. Да се подсигури доставка на съвременна военна техника и оръжие за Латинска Америка при най-изгодни условия. Това ще създаде възможност за отклоняване на значителен финансов ресурс на САЩ към военноморската им групировка в районите на Централна и Южна Америка за сметка на европейското направление.

6. Да се обяви пълното скъсване на икономическите връзки със страните от Балтика и с Полша, да се преустанови използването на пристанищата в Естония, Латвия и Литва. Това значително би влошило финансово-икономическото положение на споменатите държави.

7. Да се излезе от всички международни споразумения, които са против интересите на сигурността на Руската федерация – „Старт–2”, Договора за съкращаване на конвенционалните оръжия в Европа и т.н.

8. Ежегодно, още на 1 януари, да се публикува списък на вероятните цели на руското свръхточно и ядрено оръжие, включително и тактическото, в европейските страни членки на НАТО, които разполагат с обекти на ПРО и военни бази на своя територия. Това ще засили рязко антивоенните настроения в Европа.

9. И накрая, като се отчетат средствата, получени от Украйна за транзита на руски газ, и факта, че те се използват за целите на война срещу населението на Югоизточна Украйна, да се поиска от ЕС осъществяване на принципа „Газ в замяна на мир в Украйна”. Това значи Европа да бъде поставена пред избора или да принуди властите в Киев да спрат унищожаването на населението в Югоизточна Украйна, или Русия ще спре доставките на газ по газотранспортната система на Украйна поради това, че няма как да се плаща на воюваща страна, която извършва хуманитарни престъпления.

Безполезно е да се опитвате да победите обединените сили на САЩ и Западна Европа на полето на Украйна. Трябва да се приложат техните методи върху собствените им територии.

Освен това мисля, че за САЩ ще е голям шок, когато след известно време, естествено, съвсем случайно, на границата с Мексико се появят въоръжени бунтовници, които ликвидират американски полицаи и други представители на властта.

САЩ трябва да получат същите проблеми вкъщи, те изобщо трябва да забравят претенциите си за световен лидер и да се върнат обратно в епохата на изолационизма. А Европа трябва да престане да вижда лидер в лицето на САЩ .

 

Автор: Арджил ТЪРНЪР

Източник: http://www.zora-news.com

Posted on 07.08.2014, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 29 коментара.

 1. teodorus49

  Твърде адекватни предложения. Може и още.

 2. Данчо Чернев

  Мечока е доста добродушен,но и той си има граница на търпението.

 3. Чудесни съвети. Горещо ги препоръчвам. Особенно в частта за Латинска Америка, Украйна и Шотландия. Удачно е да се започне с изграждането на Военни бази във Венецуела, Аржентина и Куба. Най-вече в Куба. Като шило право в задника им. Както те правят в Полша. „Искандер М“ със 100 килотонови глави ще им дойдат много добре. И от новите „Су“ постоянно дислоцирани. После Венецуела и Аржентина. Мадуро ще е е очарован. Дайте модерно оръжие на Аржентина, сега е момента да си приберат фолклендските острови. Нека отворковците да се готвят за отбрана от към Л Америка. Да похарчат пари. Вдигнете цената на петрола и газта в световен мащаб. Баста, на света им оисна от тях.

 4. Анонимен

  Мислех, че само Моника Станишева може да пише „опорни точки“, а то и другаря Търнър го умеел тва.

 5. Анонимен

  Неформален идиот!

 6. шут в задниците. Само от това разбират те. Война за тях. Време е мръсните англичани и бившите им роби зад океана, на които слугуват сега да си платят за всички гадости. Господ да ги убие дано, както и мръсните чифути. От тях идва цялата гадост. Докато не се заличат от лицето на земята, мир и благоденствие няма да има на земята. Най-добрият евреин е мъртвият евреин. Война, само Война за тях. Целият ядрен арсенал на Русия и Китай върху тях. Мамицата им мръсна американска и английска. И заличаване на израел и шибаната им семитска раса. След това и на мюсилманите. Смътрт за тях.

 7. Анонимен

  Руската Мечка започна да се събужда, пожелавам на тези ,дето се бъркат навсякъде да и бъдат в скоро време в обятията.

 8. путич

  Пълна тъпотия…обстрелвани РУСКИ територии в Украйна!Ало,олигофрени,стига сте качвали олигофрении ,бе майка ви малоумна!!!Кви руски територии в територията на една суверенна страна,бе тъпанари???Ако турците от Разград и Кърджали вземат и се вдигнат да се цепят от България,и армията си свърши задължението и ги удари ,тогава кво,за турски територии в България ли ще пишете???В България турски,и в Украйна руски територии няма…Цялата територия на една страна си е нейна…Баси гадната и малоумна руска пропаганда…

  • Джоли

   За някои от тези, които не са много малоумни украински снаряди падат на руска територия и не забравяйте Грузия ако Русия искаше война за 24 часа щеше да бъде в Киев.

 9. Само на заспалите не им е ясно, че на Русия е обявена война. Но, на изпадналите в кома не им е ясно, че тази война е прелюдия към световна война, защото това е целта. Само чрез световна война е възможно разширяването и то незаконно на търсенето на ресурси. Защото всъщност това е именно офанзива за търсене и завладяване на ресурси. И така, лека по лека ще стигнем до мига в които след 10 годишна световна военна криза, защото няма да бъде наречена друго яче, ще се обяви единно световно правителство. И когато това стане, а то ще стане ще са ви честити и електронните валути, за да няма начин да оцеляваш извън системата, ще са ви честити и чиповете за да сте отлично следени, ще ви е честито и новото световно здравеопазване със всевъзможни ваксини, нанотехнологии, ГМО-та и всичкото останало за което всички отлично знаем, но не ни стиска да се противим!

 10. Иван Огнянов

  Уникално малоумен коментар и глупава статия на случващото се днес. Едно е да си интелигентен, друго е за какво си използваш интелекта. Умопомрачително е да се говори, всеки следващ път от подобни господа, как трябвало един къде си да има още и още оръжие, как трябвало да има военни бази, как трябвало някаква си мечка незнам си какво да прави, как САЩ са най-лошите и са все единствени. Да САЩ са лекенца и то невероятни, но защо по дяволите мислите, че са единствени? Ще кажа следното, ако всичките, които правите такива коментари тук, както и подобия на вас, правещи подобни коментари от другата страна, ви се даде по един нож, защото нека да имате, какво толкова, по един нож на всеки, да си се пазите…И ви пуснат заедно в едно помещение, вероятноста да останат 10% от вас живи, до другият ден е много малка. Ако обаче не ви се дадат ножове, вероятноста да се биете е около 60-70%, от което също ще има жертви вероятно, но няма да са повече от 1-2. Ако обаче не ви се дадат ножове и не ви слагат в едно помещение, вероятноста да умре някой е много малка, като вероятно просто ще си седите пред компютрите и ще се правите на умни. Но какво казвате вие, господа сейрджии…Нека сложим САЩ, Русия, Куба, Аржентина, Англия и т.н. в една стая, да им дадем по една атомна бомба и да видим какво ще стане. Като съберем две и две, точно това казвате, а странното е че аз не мога да преценя, колко ви е интелекта или там полезното действие, докато не спите (въпреки че докато сте заспали сигурно е по-голямо, но това е само догадка), но вие имате уникалната способност да си мислите, че всичко, което се случва не ви засяга. Напротив, всички онези неща, като ГМО, като нефтени разливи, като радиация и подобни гадости, са точно заради хора, мислещи по същия начин, по който мислите вие. Наздраве!!! Дано скоро оловния вкус в устата ви, ви се ослади.

  • Огнян Иванов

   Баце Иване Огнянов, позволи ми деликатно да ти напомня, че хАМбургEРИКАНЦИТЕ, за кратко САЩ, не са лоши. Те неосъзнато са избили и натикали в резервати местните индианци. по невнимание са пуснали ядрени бомби в Япония, използваха хуманно бомби с обеднен уран в Югославия, обърнаха се срещу вчерашните си съюзници Осама Бен Ладен и Саддам Хюсейн, превърнаха Либия от мощна държава в такава в хаос, … Има толкова публикации за „миротворците“ САЩ, че чак се чудя от кой свят си, или си на заплата при тях, Баце Иване !

  • Джоли

   Достоен е за съжаление всеки, който не знае кой е Збигнев Бжежински. Това е бил световен политик още, когато Обама се е мъчел за си откъсне банан от палмата.

 11. Анонимен

  Bravo. Tivhni taka.

 12. СЛАВА УКРАІНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

  • Киевлянин

   Каким героям??? Тем которые убивают мирное население???
   Или те козлы, которые командуют в Киеве?

 13. Анонимен

  Иди нахуй, Спас.

 14. Мили деца, въпросът опира да се разберем кой империализъм е по хуманен – Руският или този на САЩ. То всъщност няма въпрос ние просто си задаваме отговори . Вижте какво – платете си данъците и вървете да спите на спокойствие 🙂

 15. …и да знаете мили деца, нищо на този свят не зависи от обикновения човечец, колкото и да си чешем езиците тук , всичко вече е решено някъде там.

 16. Анонимен

  ватники сосите хуй,СЛАВА УКРАИНЕ,ГЕРОЯМ СЛАВА!русаки подерживающие путина-зомби

 17. Анонимен

  Дайте линк към оригиналната статия?!

 18. Анонимен

  Много хубава статия! Всъщност Украйна е една измислена държава, без история! Те дори нямат собсвена азбука и език – някаква смесица от кирилица и латиница, развален полски + руски езици + голям % нацистко мислене! Дано Русия даде добър урок на Запада!

 19. Анонимен

  САЩ е наи големия терорист в света .

 20. Учудвам се, че не са поели контрола върху това, какви кораби минават през Керчнския пролив. Та в момента той е изцяло руски!

 21. Георги

  Унищожете Руската сган

 22. tova mi napomnq na voinata koqto startira mnogo skoro sled sled kato 2 SVETOVNA VOINA PRIKLU4i T.E studenata voina mejdu SUEDINENITE 6TATI in suvetskia squz te nikoga ne sa obqvqvali voina edin na drug no voini kato – the korean war + i VIETNAM sa direkten rezoltat na tehnia konflikt podobni konflikti ne e jalatelno da stavat estestveno bitki se vodqt na teritoriata na drugi strani. HA mejdu 2 te supersili.

 23. vsu6nost konflikta se izrazqva nai ve4e 4rez ot subitiata na koraiskata voina i VIETNAM i drugi neoficialni subitia

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: