The Washington Post: Местните жители са сигурни, че опълченците не са свалили Боинга


The Washington Post: Местните жители са сигурни, че опълченците не са свалили БоингаБолшинството от жителите на Донбас не вярват, че малайзийският Боинг е свален от опълченците. Това пише американското издание The Washington Post, съобщи РИА Новости.

„Свалиха го украинците. След малайзийския самолет имаше още два. Аз чух”, казва жител от Грабово, където падна част от Боинга.

„Чух, че много хора са видели Су-25 зад самолета”, разказва местна жителка пред кореспондента на  The Washington Post.

По-рано от САЩ заявиха, че самолетът е свален от ракета „земя-въздух”, изстреляна от територията, контролирана от опълченците.

Според украинското разследване, местните спецслужби разполагат с доказателства, че броени часове преди катастрофата ЗРК „Бук” е преминал по улиците на гр. Торез, намиращ се само на няколко километра от границата с Русия.

Никой от местните жители обаче, не е забелязал този ЗРК, а служители в местна бензиностанция се съмняват, че може да се вярва на подобно доказателство, макар местността от снимката, публикувана от украинските спецслужби, да им се струва позната, пише още американското издание.

„Мога да вярвам само на това, което съм видял с очите си. Например, преди час украински самолет бомбардира Снежное, но украинците твърдят, че техни самолети не летят над мястото на катастрофата”, заяви Сергей Сенченко, работещ в бензиностанция в близост до мястото на катастрофата на Малайзийския Боинг.

Сенченко споделя, че е чувал слухове, че зенитно-рекетният комплекс просто е минавал от там. Впрочем, според него, по пътя преминава толкова военна техника, че местните жители вече не й обръщат внимание.

Населението в региона на катастрофата недоумява защо трябва да се вярва на разчитането на черните кутии на самолета от Великобритания.

Та нали те „са под контрола на САЩ”?

 

Източник: http://rusofili.bg

Advertisements

Posted on 31.07.2014, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: