Донецк гарантира безопасността на международните експерти, които разследват катастрофата със самолета


Коментатор.БГ

Коментатор.БГ

Ръководството на непризнатата Донецка народна република (ДНР) гарантира безопасността на международните експерти по разследване на трагедията със сваления „Боинг-777″, ако Киев приеме споразумение за прекратяване на огъня.

Това обяви  вицепремиерът на ДНР Андрей Пургин.

„Заявяваме, че гарантираме безопасността на международните експерти на мястото на трагедията при условието, че сключим с Киев споразумение за прекратяване на огъня.

Призоваваме Киев незабавно да сключи такова споразумение с ДНР, поне докато специалистите работят на мястото, където е паднал самолетът“, се казва в заявлението.

По думите му киевските власти не допуска международни експерти към местопроизшествието и продължават операцията, опасявайки се че вината на украинските военни в свалянето на самолета ще стане очевидна.

„Единствено като опит да се избегне разобличението може да се обясни, че Киев съхранява темповете на военната операция и не желае да изпрати на местопроизшествието международните експерти, обяснявайки това с опасността от бойни действия, които самият той засилва“, се казва в заявлението на Пургин.

Той добави, че Киев няма никакви доказателства за причастността на опълченците към свалянето на самолета, но вместо това използва „евтини фалшификати“, за да хвърли върху въстаниците вината за трагедията.

 

Източник: http://komentator.bg

Advertisements

Posted on 29.07.2014, in Общество and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: