Киев сее в югоизточните региони на Украйна разорение и смърт


© Фото: РИА Новости/Mихаил Воскресенски

© Фото: РИА Новости/Mихаил Воскресенски

Хуманитарната катастрофа в югоизточните региони на Украйна не оставя шансове за мирните жители. Изглежда на Киев не са нужни живи хора, а само територии и ресурси.

Всеки ден под огъня на украинската армия загиват невинни хора. За пример, само за един ден, вторник, в Луганск от огнестрелни ранения и травми, получени в резултат от въоръжени сблъсъци, загинали трима и били ранени 10 мирни граждани.

А в резултат от продължаващите артилерийски обстрели на градове през това денонощие били повредени около 20 жилищни сгради. И такава е ситуацията не само в Луганск, но и в други градове на югоизточните региони на Украйна.

Ето какво заяви представителят на центъра за координация „Нова Русия” Дмитрий Дзиговбродский:

– На Украйна са нужни само територии, само Донецк и Луганск, където може да се извършва добив на шистов газ и други полезни изкопаеми.

Но за Киев хората не представляват ценност. Именно затова украинската армия бомбардира жилищни квартали, училища, болници, които никой няма да възстановява, защото за това са необходимо големи пари, каквито Киев няма.

Сега от Украйна правят милитаристична нацистка държава, за да създадат в съседство с Русия гореща точка, агресор, който в бъдеще целенасочено ще действа против Русия.

Работата стигна до опасност от епидемии. В частност, става дума за Донбас.

Причина за това стана унищожението на инфраструктурата по време на бойните действия и високата температура, която спомага за развитието на опасни бактерии.

Хората масово напускат родните си места. При това те не получават никаква помощ от киевските власти, които носят отговорността за хуманитарната катастрофа.

Директорът на департамента на правозащитната организация Human Rights Watch за Европа и Централна Азия Хю Уйлямсън по този повод изпрати писмо с възмущение на президента на Украйна Петро Порошенко.

Бежанците преди всичко се нуждаят от постоянно жилище и достъп до социални услуги.. Но ако се предоставя някаква помощ, то тя произтича от доброволците.

Киев напълно се дистанцирал от проблема, позовавайки се на кризата.

Съдбата на бежанците от югоизточните региони на Украйна би била съвсем печална, ако не е съседна Русия, която предприема максимум усилия за да настани тези нещастни хора, които продължават на тълпи да преминават руско-украинската граница.

За временно убежище и статут на бежанец в Русия са подали молби вече десетки хиляди украинци.

Москва вече предостави помощ на украинските бежанци в размер на 112 милиона рубли и ако потрябва, ще отдели още. Но пожарът на войната не може да бъде угасен с пари.

За да бъде прекратена хуманитарната катастрофа Киев трябва да спре провеждането на специалната операция в източната част на страната.

Единствено по този начин може да бъде осигурено макар базовото право на живот по отношение на много хиляди свои съграждани.

Автор: Сергей Дуз

Гласът на Русия: http://bulgarian.ruvr.ru

Posted on 26.07.2014, in Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: