Путин: за авиокатастрофата на малайзийския BOEING е отговорна Украйна


Владимир Путин. © Фото: РИА Новости/Aлексей Николски

Владимир Путин. © Фото: РИА Новости/Aлексей Николски

Президентът Путин смята, че отговорност за катастрофата на Boeing 777 на „Малайзийски авиолиний“, която стана в четвъртък, носи Украйна.

„Безусловно, държавата, над територията на която това стана, носи отговорността за тази страшна трагедия”, заявил ръководителят на Русия късно вечерта на съвещание в Москва.

Путин предложил съвещанието да започне с минута мълчание в памет за жертвите на катастрофата. „Тази трагедия нямаше да се случи, ако на тази земя имаше мир и не бяха възобновени бойните действия в югоизточните райони на Украйна”, е убеден Путин.

Владимир Путин възложил на правителството да направи всичко възможно за установяване на обективната картина на катастрофата.

„Моля правителството на Русия чрез имащите възможности на гражданските ведомства да направи всичко възможно за детайлно разследване на това събитие”, заявил президентът.

„Ние трябва да направим всичко, което от нас зависи, за да може обективната картина на станалото да стане достояние и на нашата общественост, и на обществеността на Украйна, и на целия свят”, подчертал той.

Путин напомнил, че той вече дал съответните поръчения на военното ведомство на Русия за да може то да окаже необходимата помощ в разследването на това престъпление.

Президентът също още веднъж изразил съболезнования от името на ръководството и правителството на Русия на всички семейства на загиналите, а също на правителствата на онези страни, чиито граждани се оказали в този самолет.

Гласът на Русия: http://bulgarian.ruvr.ru

Posted on 18.07.2014, in Международна политика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: