Кризата преодоляна, започва депресията


Кризата преодоляна, започва депресиятаПоследните събития във финансовата сфера показват, че координираната атака на западните банкери по заповед на задкулисните им манипулатори се засилва и светът е на прага на нова голяма война. Оттук нататък всяко събитие може да стане прословутият изстрел в Сараево, тоест началото на Трета световна война.

Американското ембарго срещу иранския нефт и появата отново на техни самолетоносачи в Персийския залив и в Ормузкия пролив, ответните ирански маневри и изстрелването на нови ракети, създадоха достатъчно военен антураж, който се съпровожда от не по-маловажни финансови маневри.

САЩ въведоха забрана на всички банки да извършват финансови операции с банките на Иран, което означава финансово ембарго и де факто обявяване на война.

Ще припомним, че при всички подобни предишни войни една от последните мерки преди тяхното започване бяха финансовите блокади и ембарга. В случая с Иран мерките на САЩ са насочени към закриване на централната банка на Иран, тъй като чуждестранните централни банки взаимодействат именно с нея при плащанията на нефт, газ и т.н.

В случая, САЩ са в още по-тежка ситуация, защото Иран премина към заплащания с основните търговски партньори, начело с Китай и Русия, без долари – в реали, юани и рубли.

А това е по-голяма „заплаха“ за САЩ, отколкото нападение срещу някакъв техен самолетоносач. защото същността на САЩ, ако може въобще да се говори за такава държава, е именно доларът и банката.

През последните години много пъти анализирахме ролята на долара на САЩ. Защото и в новата война има много аналогии с предишните.

Но преди това ще направим две важни отклонения. Какви са основните фактори за държавната самостоятелност и независимост. Това е способността сама да провежда своята политика и да решава задачите на своето развитие.

За това държавата трябва да разполага с два фундаментални инструмента – фискална и монетарна политика, тоест 1) възможността да събира данъци; и 2) възможността да печата собствени пари. Тези два инструмента определят възможностите на всяка държава за самостоятелна политика.

Така поне беше до XX век. Но в началото на 1900 г. се случи събитие, което напълно измени хода на капитализма, а оттам и на световната история.

За първи път една суверенна държава се отказа от своето право да провежда самостоятелна монетарна политика, предавайки това право в частни ръце. Тя предостави пълномощията си да печата пари на една частна печатница.

Държавата беше САЩ, които от този момент прекратиха своето държавно съществуване. Банкерите бяха обединени във Федералната резервна система и успяха да принудят САЩ да капитулира като държава.

Това означава, че от началото на XX век доларът не е на САЩ, а на частната Федерална резервна система (ФРС).

ФРС е частна кантора, състояща се от 12 частни търговски банки. Главите на някои от тези банки влизат в съвета, управляващ ФРС, състоящ се от 7 души. Този съвет от управляващи се избира за 14 години. Обърнете внимание.

Президентът на САЩ се избира за 4 години, а съветът на частната доларова печатница – за 14 години. Най-интересното е, че избраният за 4 години президент на САЩ не може по никакъв начин да контролира избирания за 14 години Съвет на ФРС. Съветът, от своя състав избира главата на ФРС, който се утвърждава от президента на САЩ. Но президентът не може да не утвърди главата на ФРС.

Въобще президентът няма никакво влияние върху дейността на ФРС. В състава на неговите управляващи няма представители на държавата. На САЩ не принадлежи нито един процент от акциите на ФРС. Реално, така наречените демократи и републиканци, са само дясната и лява ръка на този колосален паразитиращ организъм, който разигравайки някакви предизборни спектакли, отдавна е колонизирал и пробил САЩ, а чрез тях и почти целия свят.

По-просто казано, САЩ станаха инструментът на ФРС в завоюването на световното господство, тоест максималното териториално и финансово разпръскване на долара и в неговото налагане като световна валута.

Заради това най-опасни за САЩ, тоест за ФРС, са онези държави и нации, които имат собствена валута, които не искат да използват долара и да се разплащат с него. А това означава, че те стават врагове на основната цел, която финансовият капитал от ФРС си поставя – да даде на своя долар статута на световна валута, на инструмент за постигане на световно господство.

По-просто казано, зелените хартийки трябва да циркулират по целия свят, да го изкупят напълно и с тях да става оценката на световното богатство и човешкия труд.

На тази цел бяха подчинени първите две световни войни, в чийто резултат немската марка и английската лира бяха заменени от американския долар.

Но в хода на двете световни войни се появи един непредвиден фактор – СССР. Страната, която успя в условията на пълна изолация, на външна агресия да намери своя финансов еквивалент – рублата, без да използва зелените американски хартийки.

Беше създадена уникална и добре функционираща система за кредитиране на икономиката, без да се създава инфлационно давление върху потребителския сектор, или да се развива икономиката само за сметка на потреблението. Невероятният скок на СССР през първите петилетки, победата във войната, възстановяването на страната след загубата на една трета от националното богатство в течение на няколко години, запазването на паритета със САЩ във военната и икономическата сфера.

Всичко това беше плод на новата икономическа и финансова система в СССР. В основата й беше обстоятелството, че СССР успя да финансира своето развитие със собствена валута и средства без да взима кредити от световния капитал. Същото се отнасяше и за другите източноевропейски социалистически страни, в това число и България. Именно в резултат на самостоятелната си финансова политика и собствена валута, НРБ успя да постигне безпрецедентни успехи.

Заради това целта на Студената война беше не толкова унищожението на СССР, колкото лишаването й от собствена парично-кредитна политика. По стечение на обстоятелствата появата на „най-големия злодей и глупак“ в историята на СССР – Горбачов, съчета и двете цели – унищожението на СССР и на неговата финансово-кредитна политика.

От тогава до днес, при Горбачов, Елцин и Путин, Русия е финансова колония на ФРС, тоест руснаците живеят в ситуация, в която рублата съществува в тясна зависимост от долара на ФРС, чиито банкери започнаха да се наричат глобалисти, а шествието на долара по света „глобализиране“.

Да се върнем към днешните дни…

Целта на поредната световна война е не толкова унищожението, колкото подчинението на най-големия съперник, след поробването на Русия, Китай, и лишаването го от възможността да провежда самостоятелна финансова политика.

Да бъде унищожен Китай, който със своя народ и традиции се превърна във фабриката на света, е нерационално и глупаво. Но постигането на контрол над него е жизнено важно за ФРС и глобалната финансова мафия. Досега САЩ се правеха, че не виждат този проблем и се бяха съсредоточили върху Русия и Европа. Но сега вече нямат време. Глобалната криза, за която основният виновник е ФРС, ги принуждава да бързат.

Така наречената „арабска пролет“ беше един от етапите на този план. САЩ, Англия и Израел трябваше да извършат подмяна на своите твърде корумпирани и компрометирани марионетки, управляващи тези държави с още по-верни васали, за да няма изненада, при евентуална война.

На второ място трябваше да се изтласка Китай от суровинните райони на Африка и Близкия Изток и да може да се затвори всеки момент пътят на транспортирането към Китай на суровини и енергоресурси.

Египет и Суец. Това е най-късият път от Европа към Китай.

Либия има нефт и газ, които могат да компенсират слабия енергиен баланс на Запада и да попълнят празната хазна на долара, чието покритие и без това е чуждият нефт.

Иран също е нефт и газ и важна геополитика.

Сирия пък е ключова за стабилността на целия близкоизточен район.

Евентуалната оранжева революция в Русия също така ще е друг етап. Задачата е инсталирането на правителство, което във всеки момент, по заповед на ФРС, ще прекрати подаването на нефт и газ към Китай. Даже с цената на война между Русия и Китай.

Ще последва и операция срещу Венецуела, не защото Чавес е един от най-големите врагове на САЩ, а защото Венецуела е важен източник на суровини за Китай.

Последният значим район за Китай е Тихият океан. На първо място Индонезия. Засега САЩ съзнателно не пипат този район, давайки си сметка, че нямат сили и възможности да обкръжат Китай от всички страни.

Сега в техния дневен ред на първо място са Сирия и Иран. Или в обратна последователност – Иран или Сирия. Русия и Венецуела ще бъдат след това. Но Иран и Сирия трябва да бъдат ударени сега. Още повече, че техните национални банки нямат никакви връзки с долара и печатат своя собствена валута. Заради това САЩ ще им налагат всевъзможни ембарга и блокади. Всъщност тяхното начало беше още срещу Куба.

От военна гледна точка евентуалната ядрена програма на Иран няма никакво значение. Това е ядрена дреболия в сравнение с ядрените потенциали на САЩ, Англия и Израел. Но с разрушението на Иран, ФРС и световната ционистка върхушка ще решат две важни задачи – от картата на света ще изчезнат последните наистина независими и потенциално богати държави, и на второ място, ще бъде нанесен удар по Китай.

Заради това сега всяко събитие свързано с Иран, може да е сигналът за новата война. Тя е нужна на САЩ и ФРС днес. Какъв ще е конкретният повод не е интересно. Какъвто си нарисуват, такъв ще бъде.

На зелените хартийки наричани долари е написано „Банкнота на Федералната резервна система“, а не „Банкнота на САЩ“. Последният президент, който искаше да спре първите и да въведе вторите беше Джон Кенеди. Заради това му пръснаха главата пред целия свят. За назидание. И пак пишат „Банкнота на ФРС“.

Тъй като ФРС е недържавна организация това означава, че емисията на най-важната световна валута се осъществява от структура, която не принадлежи на държавата. Такава система, трагедия за човечеството, беше изградена по целия свят.

Цинизмът е, че тези зелени хартийки се обезпечават с… държавни облигации на САЩ, въпреки че доларът не е тяхна държавна валута. Това е абсурдна престъпна и цинична система, която днес функционира в целия свят. И ако това не се разбере, няма да се разберат и причините за досегашните и предстоящите войни. Срещу Иран вече е на прага, след това ще бъдат Русия, Венецуела и Китай. А когато не остане никой, тези болни и крадливи човечета от ФРС ще ударят Луната или Марс.

За да пробутват и там своите зелени хартийки…

 

Автор: Красимир Иванджийски

Източник: http://strogosekretno.com

Posted on 29.06.2014, in Анализи, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 коментара.

  1. Атанас

    ДОНЯКЪДЕ Красимир Иванджийски казва истината и проблема не е ФЕД и т.н. под статията през фейсбук съм коментирал – http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154001

  2. Атанас

    Трябва да кажем, че идеята за създаване на Международна Клирингова палата беше в основата на Бретън-Уудс(предложена от Кейнс), а не в това което се превърна благодарение на федералния резерв.“ – http://atanasio.blog.bg/drugi/2014/02/01/iznenadan-sym-ot-izkazvaneto-na-eks-finansoviiat-ministyr-la.1234116

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: