Кадиев призова върха на БСП за ”оставка, ама истинска”


Кадиев призова върха на БСП за ”оставка, ама истинска”Оставка на цялото ръководство на БСП е единственият изход за левицата от кризисната ситуация, в която се намира, смята Георги Кадиев. За коренна промяна на ръководството настоя в предаването „Нека говорят” на bTV депутатът, който продължава да поддържа линия на вътрешна опозиция в БСП.

Единствената възможност е оставка на цялото ръководство, но истинска – подават я, излизат през вратата и я затварят след себе си. Останем ли със същото ръководство, си подписваме загубата“, заяви Кадиев.

Денят на заседанието на Националния съвет е Денят Х за БСП. Ако ръководството не разбира, че сме на кръстопът, и има опасност от съкрушителна загуба, то няма място начело на партията”, коментира Кадиев

Наричайки БСП „болен организъм”, той посъветва „да се реже на месо”.

Не искам да участвам в партия и парламентарна група, която е готова да приеме загубата, и само реди листи, за да бъде и в следващия парламент”, допълни депутатът.

Път към промяна

Георги Кадиев препоръча, след оставката на цялото ръководство на БСП и отказ на членовете му да участват в бъдещото ръководство,  да бъде избрано временно, което да подготви партиен конгрес.

Според мен е крайно време да оставим да се появи естественият лидер – чрез вътрешнопартиен избор. Да накараме структурите да мислят, защото са спрели, а следващият лидер да има самочувствието на легитимно избран”, посочи Кадиев.

Той защитава подобна идея и при последното преизбиране на лидера Сергей Станишев на поста, когато събра 23% от гласовете на членовете на Столетницата, но беше широко критикуван.

Аз участвах в една единствена битка, останах сам срещу Станишев. Аз обичам изборите, това е състезание, всичко, което правиш като професионален политик, е малко или много за това”, посочи Кадиев.

По думите му, бъдещият лидер на БСП вероятно ще трябва да понесе нова изборна загуба, предизвестена от наследството си, както и да води тежки преговори за коалиции.

Местан е прав – време е да пием кафе”, заключи Кадиев.

Posted on 09.06.2014, in Вътрешна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: