Весел парламент, тъжен народ


Весел парламент, тъжен народГледали ли сте цирк за 500 млн.лв.?

Занаят се краде, не се учи. Цирковото изкуство замря доста у нас, кой ходи на цирк – пускаш си телевизора и гледаш. Стига да не е в часовете, посветени на турското кино изкуство.

Днес едва ли някой обърна внимание на автомобила, от който с високоговорител ни канят в техния цирк. Днес циркът беше в Народното събрание.

Единствено липсваха дежурните протестиращи, които се очакваше да бъдат строени от сутринта по случай вота на недоверие в сектор „енергетика“, който внесоха, или ако използваме терминологията на бившия вътрешен министър – „входираха“, и слабите резултати, които БСП получи на евроизборите.

Не че на българите особено им пукаше кои ще са 17-те късметлии, които ще се радват на заплати общо над 40 000 евро месечно.

Почти 70% от избирателите не отидоха да гласуват, което е показателно в много отношения, но най-вече е показател за това, че  евроскептицизма (това е зъл проект на Путин, комунистите и Държавна Сигурност – бел.авт.), се е трансформирал в „евробезразличие“.

Оставям настрана, че ГЕРБ май забравиха, че народа съвсем неучтиво покани Бойко Борисов да подаде оставка.

А заради Дянковщината и далаверите в енергетиката, които доведоха до сериозно увеличение на сметките ни за ток, се самозапалиха пет човека. Борисов си мисли, че хората искат Орешарски да си отиде, за да се върне той на власт.

Силно се съмнявам…вече имаме нови циркови трупи – сините остатъци в Реформаторския блок, новия политик Бареков…след техния успех на евроизборите още днес се разбра кои ще са бъдещите коалиции. Лоши новини за АТАКА.

Борисов вече обясни, че с РБ са в „едно политическо семейство и е нормално да направят коалиция“, Бареков заяви, че е готов да пристане на БСП, защото „Това е най-нормалната и демократична партия“.

За капак този път Лютви Местан не просто изрече поредния си красив вербален „конструкт“, но и каза нещо съществено, а именно, че не „може да потвърди, че кабинета Орешарски ще изкара цял мандат“.

По вота на недоверие нямаше дебати. На опозицията не й се слушал доклада на Драгомир Стойнев, министъра на енергетиката и икономиката, защото бил „много дълъг“.

Само заема от времето за шоуто и цирковите изпълнения. А и как смее Стойнев да повдига темата за вълшебната зелена енергия и да припомня на народа как през 2012г. никнаха на ден по 20-30 нови „зелени“ централи, понеже далновидните родни, американски и германски „инвеститори“ знаят, че цената на тази енергия няма да спадне в близките 15-20 г., а ЕС води политика в полза на зелената мафия и там е голямата далавера.

А и България се слави с гостоприемството си и с добрата си „бизнес среда“ за „инвеститорите“, които могат да си правят каквото искат и даже и да си назначават министри.

Гледката беше наистина жалка. Една партия, която се опитва да придаде повече сериозност на победата си от евроизборите, колкото всъщност сериозна е тя за българите, за да аргументира неистовото си желание да се върне на власт.

Почти 70% от гласоподавателите обаче ясно показаха къде и колко ги еня за тези избори. А още по-тъжното е безпътието, в което се намира държавата ни.

Едно правителство, което бе изгонено на края на мандата си внася вот на недоверие към настоящия кабинет, срещу който месеци наред имаше протести.

Иначе знаете ли колко струва един час работа на Парламента? Тоест, колко ни струва на нас.

Един час работа на Парламента струва 100 000 лв. Значи за тези няколко часа депутатски цирк днес са отишли половин милион лева.

Но пък цирка си беше на ниво. Една от атаките срещу Стойнев бе от гербера Владислав Николов, който му се разкрещя от трибуната и се закани, докато размахваше пръст

„Момче няма да си клатиш главата! Главата ще си я клатиш така в къщи“

Въпреки че колегите от собствената му парламентарна група цвилеха докато той правеше поредното безмислено изказване и „лично обяснение“ за днес той „обърна внимание на Мая Манолова да осигури тишина“.

После продължи да крещи и да обижда, след което микрофона му беше спрян. Той не му и трябваше – и с изключен микрофон се чуваше какво крещи.

За да защити другаря си на трибуната излезе Кирчо Добрев, който обсъди визията на Владислав.

„Как си клати Стойнев главата си е негов проблем бе, колега. Аз казал ли съм ти, че си 1,40 бе? Казал ли съм ти? Стани да видиш колко си голям бе! Казал ли съм ти, че си плешив бе? И си грозен“.

Посредата на това (поредно) култово изказване Мая Манолова спря микрофона на Добрев. И той я призова „пуснете ми микрофона, няма да обиждам“.

И тогава завърши изказването си, както виждате с категоричното „И си грозен.“. Добре, че „големия“ Владислав Николов не откликна на призивите му „Ела, бе“ в синхрон с заповеднически жестове, че можеше да се стигне и до бой.

А май трябваше, все пак цирк за 500 млн.лв. без кеч не може да мине…

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Posted on 01.06.2014, in Анализи, Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: