Новият президент на Украйна ще е само на половината страна


Новия президент на Украйна ще е само на половината странаЖителите на Източна Украйна бяха лишени от правото си да участват в изборите за президент на страната

25 май. На 1000 км от София, в Украйна, се провеждат предсрочните президентски избори, докато у нас текат евроизборите, белязани от скандали за контролиран вот и купени гласове. Това, което може да се каже накратко за евроизборите у нас го обобщи едно циганче с няколко думи – „правят избори за 20 кинта“. Тази реплика казва всичко.

В Украйна избори няма. На сцената са сложени две про-западни марионетки и едни от най-големите олигарси в страната – Порошенко и Тимошенко.

Юлия Тимошенко заяви на „Евромайдана“, след като бе освободена от ареста, че няма да се кандидатира отново за президент. Разбира се това се оказа лъжа. След няколко дни тя захвърли инвалидната количка и „чудодейно“ проходи в американското посолство. По-късно се кандидатира за президент. Юлия Тимошенко бе победена от Виктор Янукович с гласовете на цяла Югоизточна Украйна.

Сега тази част на страната е оставена без право на избор. Не просто защото повечето кандидати от региона не бяха допуснати до участие в изборите, някои като Царев дори бяха пребити, а за главата му местен олигарх предложи 1 млн. долара възнаграждение. Не заради всички нарушения. На места дори не са доставени бюлетини, а в целия регион украинската армия е стоварила танкове и войници, за да потушат бунта на жителите, които не са съгласни със случващото се и поведението на Киев.

Кървавите „избори“ в Украйна за пореден път демонстрираха, че украинците всъщност нямат никакъв избор. Всички красиви приказки, които им разказваха, за членство в ЕС, за по-добър живот бяха цинични лъжи, които отчаяните украинци искаха да чуят.

За Запада и САЩ не е проблем да се провеждат избори като тези в Украйна. Остава под въпрос доколо е „демократично“ ЦРУ да манипулира изборните резултати в Чили, след като Алиенде спечели изборите и последвалия преврат, ръководен от ЦРУ. Нямаше проблем в окупиран Ирак да се провеждат президентски избори, след като Съединените щати обесиха държавния лидер Садам Хюсеин.

Добър или лош, едва ли беше нормално чужда армия да нахлуе и да го обеси под предтекст, че освобождава иракския народ и че страната разполага с оръжия за масово поразяване – една лъжа, която днес дори най-отявлените „ястреби“ в американската политика признават.

На фона на убийствата и насилието в Украйна сега се провеждат президентски избори, които със сигурност ще изкачат на поста про-американска марионетка. Основната цел на властта в Киев е да лиши гражданите от Изтока да упражнят правото си на глас. И докато танкове нахлуват в градовете им, хеликоптери обстрелват отгоре „терористите“ някой говори за „избори“.

Твърденията, че Русия цели да провали изборите на Изток са толкова нелепи, колкото и обвиненията, че снайперистите, които стреляха по протестиращите на Майдана били изпратени от Янукович и Русия – излиза, че Русия сама е довела до свалянето на Виктор Янукович. Русия има интерес про-руските граждани на Изток да гласуват, а Киев и техните наставници – не. 

Само дни преди изборите бяха разстреляни 30 военни от украинската армия. Причината радикалите от „Десен сектор“ да ги разстрелят била, защото отказали да убиват мирни граждани, подкрепящи федерализацията на страната. Цялата организация на изборите протече тъй както е удобно за американските фаворити, участващи в изборната надпревара. И чуваме как хората, които не признават за легитимно временното правителство били „терористи“.

Властта в Киев се държи като Башар Асад в Сирия, който обобщава абсолютно всички свои опоненти като „терористи“. Оставям настрана, че в Сирия наистина заинтерсованите държави „внасят“ ислямски радикали и ги въоръжават, но несъмнено не всички жители на Сирия, несъгласни с Асад са „терористи“. Страннo e съвпадането на евроизборите и президентските в Украйна.

Не съм привърженик на конспирациите, но докато цяла Европа се вълнува от своите избори за Европарламента, всички погазвания на политическите права на милиони украинци и пародията на изборите в Украйна ще минат по-леко. Въпреки, че има „наблюдатели“ от „международната общност“. Киев сам бетонира желанието на жителите на Югоизтока да се отцепят от Украйна.

След като очевидно те нямат право да участват със свои кандидати или дори да гласуват в изборите, то те не могат да се чувстват граждани на страната, в която те се провеждат.

 Сега украинците са разделени на два принципа: тези, които трябва да вземат участие във вота и най-вероятно ще подкрепят „правилните“ кандидати, след което ще се оттеглят и ще заемат своята роля в, както я нарича Чомски, „фасадната демокрация“ – а именно да гледат отстрани и да не се бъркат и онези, които въобще не трябва да гласуват и участват в изборите, защото не подкрепят „правилните“, според Киев и САЩ, кандидати.

 

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Posted on 27.05.2014, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: