Само циганите искат да ползват без да плащат сметки


 

Владимир Путин и Ангела Меркел

Владимир Путин и Ангела Меркел

Президента на Русия Владимир Путин заяви, че от 1 юни газа за Украйна ще бъде спрян

Доставките на руски газ за някои европейски страни може да бъдат прекъснати от 1 юни, ако не се изплатят задълженията си към „Газпром“, това каза руският президент Владимир Путин, цитиран от БТВ. Той коментира, че съобщението е разпратено до властите в съответните държави.

България ще е сред най-засегнатите държави, тъй като 90% от доставките ни на газ идват от Русия.

Киев се държат като цигани – искат да ползват, но да не плащат сметки. Странно е защо въпреки че МВФ вече отпусна един транш от 3.2 млрд.долара на Киев все още няма плащане.

Вероятно САЩ притискат властите в Киев да не плащат, за да спрат доставките и от това да пострада цяла Европа и респективно отношенията между Русия и Стария континент да се обтегнат максимално.

Целта на САЩ е война между Европа и Русия. За сега почти успяха да подпалят икономическа такава, дано не успеят и на бойното поле – НАТО трябва да се осмири, а Европа да започне да гледа собствените си интереси. Плана на САЩ е да сложи ръка върху украинските запаси от шистов газ и да замени руските доставки на газ за Европа със своя шистов газ.

Усилията за провалянето на „Южен поток“ са само аспект от този план. За Вашингтон нова газова криза в Европа ще предостави благоприятни условия за форсирането на планът им да се включат в износа на газ за Стария континент.

Прави впечатление изказването днес на Ангела Меркел, с което призова отношенията с Русия да не се влошават и да се търси решение на кризата по дипломатически път.

Реално най-силната държава в Европа няма никакъв интерес от влошаване на отношенията и налагане на реални икономически санкции над Русия.

Германия получава руски газ на преференциално по-ниски цени и най-вероятно канцлера на Германия едва ли би последвал призивите на Вашингтон за реални икономически санкции, а не налагане на забрана за пътуване в Европа и САЩ над конкретни поданици на Русия и Украйна.

Все пак очаква се Киев да плати дълга си към „Газпром“ в последния момент. На това мнение е и говорителят на Европейската комисия Пиа Хансен.

Тя заяви, че спиране на газа за европейски държави няма да има докато траят преговорите между ЕС, Москва и Киев.

 

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Posted on 19.05.2014, in Анализи, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: