„Стрижи” и „Русские витязи” са уникален отбор


 © Фото: «Гласът на Русия»


© Фото: «Гласът на Русия»

Гордостта на руската авиация. „Стрижи” и „Русские витязи” са легендарни пилотажни групи, чиито демонстрации предизвикват възторг у зрителите и шумни аплодисменти.

Тази година на Деня на Победата „Стрижи” и „Русские витязи” ще участват не в Москва над Червения площад, както беше планирано по-рано, а в Севастопол.

Групите „Стрижи” и „Русские витязи” започнаха провеждането на съвместни демонстрации през 2003 г. Днес комплексното им участие няма да остави никого равнодушен.

Да се спазва дистанция, да се лети крило до крило на минимално разстояние помежду си е възможно сама благодарение на стотици съвместни тренировки. Но пилотите са истински професионалисти.

Дори при силни натоварвания на организма те пълноценно управляват самолета. Коментира заместник-командира на авиационната група за висш пилотаж на „Стрижи” и подполковник на гвардията Сергей Осяйкин:

– Пилотите са много опитни, те трябва да бъдат готови за изпълнение на всички елементи при най-големи натоварвания на човешкия организъм. Но това е работата им.

В Деня на Победата пилотите на знаменитите пилотажни групи „Стрижи” и „Русские витязи”  отново ще демонстрират цялото майсторство в небето.

Коментира военният пилот I клас от състава на „Стрижи” и подполковник от запаса на гвардията Владлен Русанов (Иванович):

– Искам да поздравя всички ветерани с нашата велика победа. Да им  благодаря за подвизите и спасяването на целия свят от фашизма.

Прочутите асове ще изпълнят самостоятелен и групов пилотаж, изпълнявайки на фигурите във въздуха до съвършенство.

Неведнъж групите са доказвали майсторството си на международната сцена,  а на тържествата на Великата Победа са постоянно украшение на небето.

Диана Горшечникова

Гласът на Русия: http://bulgarian.ruvr.ru

Posted on 11.05.2014, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: