Русия: Действията на радикалите напомнят тези на нацистите


Коментатор.БГ

Коментатор.БГ

Самодоволството на западните страни, демонстрирано на срещата, проведена в петък на Съвета по сигурност на ООН, дава на властите в Киев увереност в безнаказаността на действията им. Това заяви постоянният представител на Руската федерация в световната организация Виталий Чуркин.

„По време на срещата на 2 май на Съвета за сигурност относно ситуацията в Украйна, ние бяхме шокирани от самодоволството на западните членове на Съвета за сигурност във връзка с действията на нелегитимните власти в Киев и ултрарадикални елементи, на които те се основават, включително използваната от тях сила.

Ето защо не е изненадващо, че с такава подкрепа те са убедени, че те могат да действат безнаказано” се отбелязва в изявлението на Чуркин, публикувано на английски език, съобщи ИТАР-ТАСС.
Съветът за сигурност на ООН в петък проведе извънредна среща , свикана от Русия във връзка с възобновяването на военните операции в югоизточната част на Украйна.

По време на срещата Виталий Чуркин настоятелно призова западните покровители на Киев да се постигне прекратяване на военните действия.

„Вече се проля първата кръв, получава се информация за загинали и ранени. И ако незабавно не се спре престъпната авантюра на киевската клика не ще се избетнат катастрофалните последици за Украйна“, предупреди той .
Въпреки това, САЩ, Великобритания и Франция не се съгласиха с оценката на действията на Киев . Постоянният представител на Обединеното Кралство Марк Лайъл Грант твърди, че операцията на украински войски се вмества в рамките на усилията на Киев на осигуряване на върховенство на закона и сигурността на собствените граждани.
“ Действията на радикалите наподобяват тези на нацистите „
Бунтовете и убийствата, извършени от членове на украинските радикални националисти в Одеса , напомнят на нацистките престъпления , заяви в петък постоянния представител към ООН Виталий Чуркин.

В изявление, публикувано на английски, той изразява загриженост във връзка с докладите от южната част на Украйна , според които “ бандитите от „Десния сектор“ подгониха протестиращите в сградата на профсъюзите и изгориха живи 38 души“.

„Такива действия напомнят престъпленията на нацистите , от които украинските ултранационалисти черпят своето идеологическо вдъхновение “ , отбеляза постоянният представител на Руската федерация.

 

Източник: http://komentator.bg

Posted on 07.05.2014, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: