Пол Робъртс за „Епохата на тиранията“


Пол Робъртс за „Епохата на тиранията“Пол Крейг Робъртс е бивш заместник-министър на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън. Считан е за един от бащите на „рейгъномиката“

Oсвен признат икономист, Робъртс е и уважаван колумнист. Представяме ви една негова публикация от личния му сайт, която си струва да бъде прочетена.

Американците приветстват епохата на тиранията

Миналата година не беше добра за 99% и новата година, най-вероятно, ще бъде по-лоша. Тази колонка ще се занимае с перспективата за свободата. Следващата – с перспективата за икономиката.

Перспективата за свободата е мрачна. Писателите, критикуващи незаконните войни на Вашингтон и победата над Конституцията на САЩ рискуват да се окажат в ареста за неопределен период от време, тъй като критиките към политиката на Вашингтон могат да бъдат считани за подпомагане на врага, като това включва и благотворителни организации, които предоставят помощ за бомбардиране на палестински деца и флотилии, като се опитват да доставят хуманитарна помощ за Газа.

Режимите на Буш / Обама поставиха основите за възможността да се пращат в затвор критиците на правителството без справедлив законов процес. Първата поправка е изцяло ограничена за ентусиастите американци, които повтарят мантрата:

САЩ! САЩ! САЩ! Вашингтон се назначи за прокурор на света, който все размахва пръст на други страни за нарушения на човешките права, докато той самият бомбардира половин дузина страни обратно до каменната ера, заплашва още няколко с подобно отношение, и през цялото време нарушава писаните закони на САЩ и на Женевските конвенции като измъчва затворници.

Вашингтон загражда различни чужди политици, чиито страни са засегнати от граждански войни, и ги изпраща на съд като военнопрестъпници, докато собствените му военни престъпления продължават да ескалират.

Обаче, ако някой изложи на показ военните престъпления на Вашингтон, това лице ще бъде задържано без официални обвинения и при условия, които се доближават до изтезание.

Брадли Манинг е точно такъв случай. За американския войник Манинг се твърди, че е човекът, който пусна към Уикилийкс видеото „Съпътстващо убийство“, което, по думите на Маржори Кон, показва как американски военни в хеликоптер „Апачи“ убиват 12 невъоръжени цивилни, включително двама журналисти на Ройтерс.

Хората, които се опитват да спасят ранените също са обстрелвани и убити.

 

Пол Робъртс, 13 януари 2012

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Posted on 07.05.2014, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: