В Украйна започва геноцид


Украйна

Украйна

В НАТО са доволни от ескалацията на напрежението в бившата съветска република.

Кризата в Украйна няма да се разрасне в Европа. Имаме стратегическа енергийна война. Във войната винаги има жертви, каза проф. Нина Дюлгерова.

Според професор Дюлгерова тази енергийна война не може да подпали цяла Европа. Живеем в икономическа консолидация, но политическо разделение, уточни професор Дюлгерова, специалист по енергийна сигурност.

Даже да има конфликти, те ще са регионални. Нито Русия, нито ЕС ще влезе в Украйна.

„Събитията в Украйна са отзвук на динамичните политически и дипломатически спорове как да се дестабилизира Русия и ЕС, не толкова за Украйна. Това е основната идея“, каза проф. Дюлгерова.

„Нека се позамислим дали НАТО не е много доволен от тази ескалация, до преди месеци НАТО си търсеше цел, за да може да съществува. След края на Студената война, Иран и Сирия вече не са проблем. НАТО си намери врага в очите на Русия, каза професорът.

„Първият приоритет на САЩ – дестабилизиране, вторият – налагане на шистовата газова диверсификация, категорична е проф. Дюлгерова.

Сега транснационалните компании действат, не държавите. Украйна е буферна зона, преди дни Киев официално заяви, че не може да контролира ситуацията в Украйна“, повтори проф. Дюлгерова.

Нина Дюлгерова каза, че тя използва термина „федералисти“, не „сепаратисти“. „Те не се борят като сепаратисти, искат да останат в Украйна – многоезична, многокултурна.

Проблемът е, че Киев прави всичко друго, освен да омиротвори ситуацията. Започва геноцит. Борят се за ликвидиране на рускоезичното население“, каза проф. Дюлгерова.

По думите й напрежениeтo се провокира. „Организацията за сигурност и сътрудничество /ОССЕ/ няма военно присъствие. Провокация е да бъдат изпратени военни наблюдатели на територия, където може да има военни действия.

Говорим за провокация и диверсия, която ескалира противопоставянето между източна и западна Украйна“, заяви проф. Дюлгерова

 

Източник: http://pan.bg

Posted on 07.05.2014, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: