Русия: Снимките на НАТО с нашите Су-27 и Су-25 край Украйна са от 2013 г. НАТО МАНИПУЛИРА!


Русия: Снимките на НАТО с нашите Су-27 и Су-25 край Украйна са от 2013 г. НАТО МАНИПУЛИРА! Руското военно командване: Снимките на НАТО са от 2013

Министерство на външните работи съобщи, че Русия не провежда никакви необичайни или извънредни действия на границата с Украйна

Сателитните снимки, пуснати от НАТО, на които се виждат руски войски до границата с Украйна, са от август 2013 г. Това съобщиха от руския Генерален щаб. Днес Алиансът публикува на страницата си в интернет изображения, за които твърди, че са на руски военни формирования до границата с Украйна. Според изчисления на НАТО войниците са около 35-40 000 души.

“Надписите, които придружават снимките, са на изтребители и вертолети на летището в град Приморско-Ахтарск, вероятно на бригада на въздушни войски или войски със специално предназначение“ в Елск (град в Беларус – бел.ред.), на бронирана техника в района на Кузминки, артилерийски батальон до Новочеркаск и вертолети до Белгород.

SHAPE наблюдава незначително придвижване на руски части в местността, но отсъстват особени действия на военния персонал. По думите на бригаден генерал Гари Дикин руските подразделения отишли в региона и се струпали в различни места в близост до границата. Не са проведени обаче особени учебни маневри“, съобщава руското армейско командване.

Министерство на външните работи съобщи, че Русия не провежда никакви необичайни или извънредни действия на границата с Украйна. Ведомството счита опитите за обвинения в струпване на войски в този район за “безпочвени“.

По информация на министерството украинска инспекционна група, която е била в област Белгород между 18 и 20 март тази година, се е съгласила, че там няма повишена активност на военни части. Три батальона на Въздушно-десантни войски на Руската федерация извършват учения. “Това обаче едва ли може да се счита за нарастваща заплаха от упражняване на военна мощ“, казаха от министерството.

Още в края на февруари 2014 руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза пред журналисти, че провеждането на внезапна проверка на боеспособността на войските в Западна и Централна Русия не е свързано със събитията в Украйна.

 

Източник: http://pan.bg

Posted on 12.04.2014, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: