Крим вече не е в Украйна, официално обяви независимостта си


Крим вече не е в Украйна, официално обяви независимостта сиПрекратени са всички пълномощия и закони от Киев, изземват се имуществото и паричните му средства.

Кримският парламент  обяви официално независимостта на полуострова от Украйна и поиска присъединяване на автономната република към Русия, предаде Интерфакс. Всички 85 депутати от парламента на Крим приеха решението след категоричната победа на поддръжниците на присъединяването към Русия по време на референдума в неделя. С декларация парламентът се обърна към Москва с молба Крим да бъде приет като субект в състава на Руската Федерация.

Дейността на държавните органи на Украйна на територията на Крим се прекратяват, законодателството и решенията на Върховната рада, приети след 21 февруари не действат, се казва още в постановлението, провъзгласило независимата и суверенна държава.

В документа се подчертава, че пълномощията на Киевските органи се прекратяват, техните пълномощия, имущество и парични срадства преминават към държавните органи на Република Крим.

На извънредното заседание Върховния съвет на Автономна република Крим прие постановление за „представителния орган на Република Крим”.

В документа се отбелязва, че „във връзка с излизането от състава на Украйна и провъзгласяването на Република Крим за независима държава” Върховната рада на АР Крим постановява: „Да се нарича представителния орган на Република Крим Държавен съвет на Република Крим – парламент на Република Крим от деня на провъзгласяването независимостта на Република Крим”.

С постановлението се установява московско часово време в Крим и той влиза в третия часови пояс. На 30 март 2014 г. 2.00 стрелките на часовниците ще бъдат преместени с 2 часа напред. /БЛИЦ

Posted on 17.03.2014, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: