Западното разузнаване обучава „интернет-тролове“


Западното разузнаване обучава „интернет-тролове“Разузнавателните агенции на държави като САЩ и Великобритания използват всякакви методи, за да следят интернет-потребителите и да ги манипулират

След като „внесохме“ демокрацията у нас ние се запознахме с много от нейните особености и методи за пропаганда пи-ар кампании и манипулации – както в телевизията, така и в глобалната мрежа.

Платените статии и платените „потребителски“ коментари, проправящи опорните точки на партийната централа, която е заплатила за това не са измислени в България. Ние просто се учим от най-добрите.

Миналата година БСП призна, че назначава „щатни агитатори“ в социалните мрежи и форумите. На срещата “Дигиталният дневен ред и новите медии: Ролята на партиите и гражданското общество“ Антон Кутев от БСП, колегите му от ГЕРБ и „Движение България на Гражданите“ заявиха в хор, че в интернет трябвало да има „по-строг контрол“, а Кутев определи онлайн-изданията като „Мощно и неконтролируемо оръжие“.

Армия от тролове има почти всяка политическа партия, а за големите партии това е просто задължително. Троловете се противопоставят едни срещу други, изказвайки в коментарите и постингите „мнението“, което са инструктирани да изложат и за което един „трол“ може да припечели около 20-30 лв. на ден, предизборно дори повече.

Масовото подслушване и следене, както и манипулациите в медиите и интернет са похвати от арсенала на западните разузнавания 

И това отдавна е публично известно. Особено след разкритията на бившия сътрудник на ЦРУ – Едуард Сноудън, който показа на света мащабите на незаконното глобално подслушване и следене в интернет, осъществявано години наред от американската NSA.

Неотдавна президента на Венецуела Николас Мадуро се изненада, че над 6 000 от неговите последователи в социалната мрежа „Туитър“ мистериозно са изчезнали от неговият профил в рамките на един ден. В средата на 2013г. пък беше разкрито, че Барак Обама, президента на САЩ, има над 1 млн. фалшиви последователи в мрежата – акаунтите, зад които реално не стои никой реален човек били създадени от пи-ар екипите на американския президент.

Оказа се, че агенти на ЦРУ прекарват работния си ден, играейки популярната онлайн-игра „World of Warcraft“, за да следят играчите. Какъв приятен начин да изкараш огромна заплата! Играеш игра и се бориш срещу тероризма!

Глен Грийнуолд в сътрудничество с NBC News разкри как точно британската разузнавателна агенция GCHQ обучава своите оперативни работници, които ще влязат в ролята на интернет-тролове чрез презентации и слайдове.

Сред инструкциите, които оперативните работници получават са „мишената“ да бъде вкарана в секс-скандал, за което дори има и установен неофициален термин – „honey trap“, изпращайки провокативни имейли на „мишената“ и при последвалия отговор на кореспонденцията тя да бъде „скандално“ разкрита. Създават се дори цели сайтове, в които се води пи-ар кампания срещу цели държави, компании или политически сили и лидери.

Разбира се, западните тролове са на много по-високо ниво от нашите, просто защото „демокрацията в България е млада“. Разбира се правим всичко възможно да „настигнем американците“, сред 25-те държави, които бе разкрито, че са закупили от западни разузнавателни компании и агенции техника за масово интернет и мобилно подслушване на гражданите е и България. Усилената пропаганда и манипулации са малка част от основната методика при „демокрацията“ по американски за контрол над хората и успешния „социален енженеринг“ над тях, както дори и формирането на обществено мнение, удобно на управляващите.

Автор: Уго Чан

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Posted on 03.03.2014, in Анализи, Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: