Микрочипиране на всички новородени в Европа от май 2014г. ?


Микрочипиране на всички новородени в Европа от май, 2014г. ?Болниците в Европа ще бъдат задължени да имплантират микрочип на всички новородени от месец май, 2014г. – тази информация се появи в много европейски издания, едно от които „Corrire di Roma“

Отново се заговори за микрочипирането, което изглежда е въпрос на време да бъде прието в САЩ и Европа. Припомняме ви, че според законопроекта за здравеопазване „Obamacare“ бе предвидено да се започне микрочипирането на новородените деца в Съединените щати.

Спорния законопроект за здравеопазване среща голям отпор в САЩ и засега плановете на Барак Обама и неговата администрация за промените в здравеопазването остават за 2014г.

Посредством чипът гражданите ще бъдат вписвани в общ регистър. Ако това се случи, Америка ще е първата държава в света, която ще изиска от гражданите си имплантирането на чипове  с радиочестотна идентификация (RFID), макар и по медицински законопроект.

Много европейски държави вече са изразили намерението си също рано, или късно да въведат микрочипрането и единния граждански регистър. Упорито се представя, че подкожното имплантиране на микрочипът е неизменн част от бъдещето, която рано или късно ще бъде приложена. С имплантиран радио-честотен микрочип, обаче, само ще се засили контрола над хората и тяхната лична свобода. Държавната власт, както винаги, под предлогът за нашата и национална сигурност въвежда поредната мярка, с която окончателно ни подчинява.

След като Едуард Сноудън разкри мащабите на американския „Биг Брадър“, който дневно следял и подслушвал до 5 млрд. души по света, сега бившия сътрудник на ЦРУ в коледното си обръщение заяви, че света отдавна е станал по-страшен дори от този на Джордж Оруел.

В много държави гражданите вече могат доброволно да имплантират микрочип под кожата си. Предлагат се редица бонуси и облекчения за тези, които са избрали да си имплантират чипът още сега, преди задължително му въвеждане (което, очевидно, рано или късно ще се случи). В България, въпреки по-скромните ни възможности, също правим бавни, но сигурни крачки към новата технология на „Големия брат“. До края на тази година – 2013, трябваше да бъде избрана фирмата-изпълнител на проект за изграждане на „система за електронното идентифициране на българския гражданин“. Според проекта, първоначално идентификацията ще става посредством карта с микрочип. И тъй като сме в „начален стадий“ на всеобщия регистър на „домашните любимци“ и тази идентификация се очаква първоначално да е само доброволна. Разбира се, ще върви в комплект с редица привилегии.

Остава само да чакаме и да наблюдаваме как човечеството за преден път ще предостави и малкото си останала свобода доброволно на своите правителства.

Corrire di Roma

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Posted on 15.02.2014, in Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: