Послушното куче на Ротшилд


Послушното куче на РотшилдСделката между банкерите от Лондон и Уолстрийт, западните сили,  фамилията Ротшилд и Саудитска Арабия

На 7-ми март, 2011г. в статияta “ Тайният план на Америка за въоръжаване на бунтовниците в Либия „, публикувана в „The Independent“, журналистa Робърт Фиск съобщи, че администрацията на Обама се е обърнала към Саудитска Арабия, за да въоръжи либийските бунтовници . Саудитците изпълниха ангажимента и по-късно подкрепиха същите тези „борци за демокрация и мир“ от Ал Кайда и в Сирия. Същевременно нахлуха в  Бахрейн, за да спасят монархията на ал- Халифа.

Саудитците са играли тази роля за Запада в продължение на почти един век – част от сделка „танто за танто“, която включва петрол, оръжия, наркотици и тайни операции .

Саудитският трон отдавна служи като анти-демократична опора в региона за банкерите от Лондон и Уолстрийт и техните европейски събратя-акционери . Трона е инструмент за узурпирането на „черното злато“ в целия Близък Изток.

Неслучайно, фамилия Ротшилд едновременно са мажоритарни собственици на BP и Royal Dutch / Shell , както и на Централната банка на Англия , Федералният резерв и Саудитска централната банка. И това не е „съвпадение“ или „конспирация“. Просто констатиран факт.

През 1917 г. британците се обърнаха къ Ибн Сауд, за да насърчи арабските племена да отблъснат турците от региона на Персийския залив. През същата година пред Камарата Ротшилд прокара декларацията „Балфур“, която гарантира подкрепата на британския престол за еврейска родина в Палестина. Една година по-късно турците са разгромени.

Ирак, Йордания и Саудитска Арабия бяха откъснати от  Османската империя и попаднаха под британско управление, а Ибн Сауд пое контрола над Саудитска Арабия. През 1922 г.  Саудитска Арабия получи своята независимост от Великобритания, въпреки че Короната все още упражняваше значително влияние. До ден днешен британски наемници служат като телохранители за Дома на Сауд .

През 1920 -те години с помощта на британските войски – Ибн Сауд придоби още територии от османците . Той анексира Рияд и свещените градове Мека и Медина.

Standard Oil-Калифорния (сега Chevron Texaco), откри петрол в Саудитска Арабия през 1938 г. Компанията формира ARAMCO с нейните четири картелни приятели –  Exxon Mobil , Royal Dutch / Shell и BP . САЩ и Великобритания подписаха споразумения за сигурност и започнаха изграждането на петролната инфраструктура на ARAMCO .

През 1952 г., е основана Саудитската Централна Банка. От 1958г. управлявана от пакистанеца Ануар Али, по-късно съветник на крал Фейсал. Ануар е представител на Международния Валутен Фонд (МВФ) в Близкия Изток. Ето как МВФ, Ротшилд, Уолстрийт и банкерската олигархия се сплитат като свински черва и така до днес.

Али назначава три западни банкера за „съветници“. Те придобиват известност като „тримата мъдреци“ или „белите бащи“ . Най-могъщият от тримата е Джон Майер-младши (евреин), председател на Morgan Guaranty (сега JP Morgan Chase – виновниците за икономическата криза от 2008г. ). Така се оказва, че Ануар Али всъщност е подставено лице на „тримата мъдреци“, които реално управляват Централната Банка.

По-малко от двадесет семейства , свързани към трона контролират Саудитската икономика. Фамилията Сауд разпространява влиянието си чрез пари и възпроизводство. Мъжките членове на семейството Сауд сега наброяват над 5000 .

Принц Абдула – полубрат на крал Фахд – работи в Саудитска Националната гвардия и е поел ежедневното управление на Кралството,  тъй като крал Фахд претърпя сериозен удар през 1995 година. Принц Султан, принц Найеф и принц Салман са братя на крал Фахд служат  съответно като министри на отбраната и вътрешните работи. Принц Бандар Бин Султан пък бе дългогодишен посланик на Саудитска Арабия в САЩ и заради близките си връзки със семейство Буш получи своя прякор „Бандар Буш“. По настоящем той е шеф на саудитското разузнаване и е един от основните „играчи“, които определят събитията и ще начертаят бъдещето на Новия Близък Изток.

Тези саудитските принцове използват правителствените агенции и работят като „лични касички“, представляват чуждестранни фирми, които наддават за договори в Царството. Те се справят с трилиони в задгранични инвестиции. Крал Фахд е вторият най-богат човек в света с лично богатство от над 20 милиарда щатски долара .

Принц Бандар е част от клана Судейри, който се състои от потомци на покойния крал Абдул Азиз и любимата му съпруга. Судейри са най-мощният и най-благосклонен към Запада клан в кралството. Те са и основните поддръжници на уахабизма и радикалния ислям, по който се води управлението на кралство Саудитска Арабия.

Докато кланът живее в разкош, повечето саудитци се борят за всеки залък на масата си. Управлението става все по-непопулярно сред народа и постоянно цитиран от международните правозащитни организации за тяхната бруталност и противопоставяне на демократичните свободи.

Саудитският монархията управлява чрез декрети . Жените нямат право да шофират, а в някои  ресторанти дори нямат право да влизат. Кралство Саудитска Арабия все още няма демократични институции. Само  през 1990 са обезглавени 111 дисиденти. До днес всякаква опозиция на властта е заплашена от подобна жестокост.

Американските корпорации приемат с охота в Саудитска подтискането на жените. В Pizza Hut , McDonalds и Starbucks –  заведенията в Саудитска Арабия  са отделени секции за мъже и жени. Секциите на жените са закрити изцяло.  В Starbucks дори въобще няма места, където жените могат да седнат. Жените, които се показват в други западни ресторанти без съпрузите им се наказват жестоко.

През януари 2002 г. , базираната в САЩ,  Freedom House публикува изследване, което подрежда страните в съответствие със свободите на техните граждани. Саудитска Арабия е класирана като една от десетте най-свободните страни в света. Това обяснява защо сега, през 2014г., въпреки масовото подслушване от американските служби над своите граждани и над жители от целия свят САЩ дори не е понижена в класацията поне с един пункт…

Намесата на САЩ и  НАТО в Либия не е за „свобода и демокрация“. Тя е инициирана от Саудитска Арабия, Лондон и Париж, водени от Ротшилд и международната икономическа система на нео -колониализма. Тези финансови паразити живеят като  господари за сметка на развиващите се и богатите на ресурси страни.

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Posted on 04.02.2014, in История and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: