(фалшивите) Герои с висок рейтинг


(фалшивите) Герои с висок рейтингСоциологията, проучванията, класациите и изфабрикуваните им „резултати“ като аспект от социалния енженеринг и масова пропаганда

Успешния РR означава успешно манипулиране на обществото. Социолозите, професионалните „природозащитници“ и всякакви самопровъзгласени филантропи, „грижещи“ се за правата на хората са просто инструмент в политиката и геополитиката

Според едно от социологическите проучвания Росен Плевнелиев се радва на 60% одобрение от българските граждани, а според последния доклад на „Фрийдъм Хаус“ въпреки разкритията за глобалното подслушване, извършвано незаконно от американските служби САЩ не бележи спад в класацията на държавите по показател „лични свободи“ на гражданите…

Тези два „резултата“ будят огромно съмнение относно начина, по който са достигнати. Как се провежда „социологическо проучване“ – звъним на близките си и на още 20-30 души и изнасяме „резултат по поръчка“ на партията, за която работим ли? Това се нарича „стъкмистика“.Ще посмеят ли въпреки, че САЩ имат 16трл. долара външен дълг да намалят кредитния рейтинг на страната? Не. Ще развалят ли и без това разпадащият се образ на „империя на доброто“ на САЩ като понижат позицията й в някоя класация, разглеждаща  свободата на словото и свободите на гражданите, макар че се оказа, че администрацията на Барак Обама притиска журналисти и медии да поднасят манипулативни репортажи (това, всъщност, е отдавна установена практика в САЩ), а американските служби подслушват и следят масово собствените си и чуждестранни граждани незаконно?

Оказва се, че не само политиците използват подобни натъкмени „проучвания“, за да твърдят, че имат солидна обществена подкрепа, но и цели държави. Разбира се, ако сте САЩ, Русия, Франция или Китай. Ако сте България не можете да си го позволите – една грешна стъпка на местното правителство и лихварите веднага понижават кредитния рейтинг, резултатите от проучвания като горецитираното на „Фрийдъм Хаус“ веднага понижават позициите на страната. Защото, както за лъскане на нечие лустро, социологическите и останалите „проучвания“ могат да се използват и за черен Пи Ар срещу опонента. Получава се нещо като „Всички обичат Реймънд“, но кои са тези „всички“? Не си ти, не съм аз, не е съседа, не е свекървата. Явно просто не ги срещаме.

И след като никой вече дори не обръща внимание на подобни „резултати“ явно политическите лидери изпитват нуждата някой да твърди, че ние ги подкрепяме и същевременно не подкрепяме техните опоненти. Кому е нужно Мира Радева да обяснява надълго и на широко как мислят българите. Социолози, професионални протестиращи, про-руснаци, про-западняци…всичките са наши говорители. А никой не се наема просто да говори от свое име и да не приписва мненията си на целия народ. Или на цял свят.

Всичките тези люде, които медиите представят с име и фамилия и „титлата“ „филантроп“, „протестиращ“, „блогър“ и прочее са доста необикновенни екземпляри. Те не работят, не учат. Те са професионалисти и се хранят от „титлата“ си. Често се случва същите тези „блогъри“, „филантропи“ и „протестиращи“ (по цял ден всеки ден) да са обвързани с някоя фондация или организация, създадена от някоя голяма държава с единствената цел да се меси в политиката на малки държави като България. Те са основния инструмент за оказване на геополитическо влияние в „партньорски“ и недотам държави. И никой не вярва, че Джордж Сорос влага милиони в тях, американската държава също и то най-официално, за да „укрепват демокрацията“. Но не ги забраняваме, както ги забраниха в Русия наскоро. Това ще доведе до именно този спад в класациите за човешки и демократични права и натиск от техните държави-създателки.

А често се оказва, че подобни „правозащитни“ организации имат връзки дори с терористични такива. Както наскоро се оказа, че една известна правозащитна организация, действаща в цял свят и включително и у нас имала спонсор, който успоредно спонсорира и „Ал Кайда“. Демокрация по американски, брат.

 

Автор: Уго Чан

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Реклами

Posted on 30.01.2014, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: