Лъжите на Капитализма и диктата на малцинствата


Лъжите на Капитализма и диктата на малцинстватаНаскоро в книга, издадена от Encyclopædia Britannica, прочетох следното – „Поп-културата превърна САЩ в единствената световна суперсила, нейното влияние дори събори Берлинската стена“. И практически, в това няма никаква лъжа и никакво преувеличение.

Но поп-културата и изфабрикуваните и рекламирани от нея „ценности“, които бяха наложени над днешна Европа са само част от най-мощната пропагандна машина, съществувала някога и за каквато не би дръзнал да мечтае и най-големия диктатор. Първо, ако разгледаме диктаторите на новото време ние ще видим, че повечето са неособено образовани, макар и някои от тях да са се „самообразовали“ по своему, хора идващи от ниските слоеве и чрез волята и амбициите си придобили едноличната власт в държавите си. Докато в „демократичните общества“ управляващия елит е малцинството, привилегировано, добре образовано, идващо от най-горните му слоеве. За това и разликата в методиката на управление е много различна, но все пак целта е една и съща: тотален контрол и власт.

Просто казано –

„Това, което за диктатора е пръчката, за демократа е пропагандата“

Времето показа, че инструментариума на олигархичната демокрация е много по-ефективен, защото той дава лъжливото чувство на народа, че е свободен. Но неговата свобода представлява най-съществено да избере кой да го управлява, което само по себе си е робско, все едно крепостника да имаше правото да избира господаря си, след което неговата роля е да предостави тази власт и сляпо да се довери на избраника си. Проблема идва от това, че изборите са само фиктивно избиране на властта, защото всяка държава има своята олигархия, която независимо от смяната на управляващите си остава най-голямата сила, която реално упражнява властта в нея.

Олигархията притежава инструментите, с които подчинява всички, дори политиците: Власт, пари, медии. Всичко това е достатъчно, за да можеш да назначаваш цели кабинети, да унищожиш за 24ч. неудобни политици и същевременно да фабрикуваш и моделираш общественото мнение в посоката, която ти е нужна. В необуздания и върл капитализъм, който господства днес изниква спора какво всъщност предоставя той:

– свобода на индивида да забогатее, да осигури добър живот за себе си и близките си;

или

– диктат на наследствено богатите и паразитиращи над останалите хора, обирайки плодовете на техния труд;

Практически и двете са верни, но първото е по-скоро изключение. Защо? Идва презирания от капиталистите (разбирай вторите) възглед, че всеки трябва да има равен шанс и старт в живота си и посредством своите собствени качества, талант и трудолюбие да постигне своята цел да живее добре. Но какъв равен шанс има едно момче, идващо да не кажем от най-бедната, но от Средната класа, което трябва да се грижи за родителите си, да им осигури дом, тъй като 70-80хил.евро са непосилна сума за семейството му и то най-вероятно ще продължи да изплаща ипотечния кредит и след тяхната смърт с това момче, което е имало щастието да се роди в семейството на богат банкер и което няма никакви подобни грижи, освен да се чуди как да похарчи парите си. Идва нещо по-съществено: Момчето от средната класа няма възможностите да се образова на Запад и това тотално отрежда неговата роля в обществото, управлявано от бащите на момчетата като второто – той няма място в елита, той ще е поредния роб. Да не говорим, че колкото и да парадират капиталистите съзнателно унищожиха средната класа, с  което окончателно издълбаха бездната между себе си и останалите, гарантираха наследствената си власт и богатства и се окопаха добре, тъй че обикновен човек да не може да се добере дори до чиновническа служба в държавата без тяхното разрешение.

Но, за да не представлява народа заплаха в демократичното общество властващата олигархия има средствата, които да й гарантират спокойствие. Някои от тях са: пропагандата (медии,радио,образование), силовите ведомства и службите, които имат 24/7 готовност да „неутрализират“ всеки опасен елемент в обществото, който застрашава спокойствието на властващата олигархия, власт над синдикатите и контрол и създаване на огромна мрежа от „неправителствени“ организации, които практически саботират всяка борба на обикновенните граждани и много др.

Днес ежедневно от телевизора ни размахват пръст: „Българите не са достатъчно толерантни, българите са ксенофоби и расисти“. Странно, като наполовина „чужд“ никога не съм имал проблеми в България. Интересното е, че сродни проблеми винаги изтъкват да имат обичайните заподозрени – циганите, които към 2050г. се очертава да бъдат мнозинството в тази държава. Те не работят, не се образоват, източват социалната система и докато го правят ронят крокодилски сълзи, че всеки ги угнетявал, защото били цигани.

Това е поредния пример, че в капиталистическия строй малцинствата (олигархични, етнически, сексуални) доминират и паразитират на гърба на мнозинството!

С идеята за „мирно съжителство“ подопечните медии фабрикуват настроението, че трябва да сме толерантни към циганите и да не обръщаме внимание, че не плащат данъци и сметки, не работят и паразитират над обществото, източвайки социалната система, която е създадена с неговия труд.

Същото правят и най-големите капиталисти и олигарси, реално управляващи държавите, докато разграбват плодовете от труда на хората смазват всяка съпротива срещу това с активна пропаганда, най-често обвиняваща противника, че е едва ли не последовател на Мао или Сталин, който застрашава прекрасното право на всеки човек от народа да има частна собственост и да развива бизнес. А кой всъщност е такъв? Май този, който унищожава средната класа, за да има само „Бедни и Богати“, лишава от достъп до добро образование колкото се може повече хора, печели милиони и същевременно не плаща редовно на работниците с чийто труд той е стигнал до тези печалби и прочее.

Днес ти казват: „Не може да си европеец, а да не приемаш гей-браковете“. Утре ти казват: „Трябва да си още по-толерантен, след като една майка е съгласна да спи със сина си, ти защо искаш това да е забранено?“ 

Същевременно американската поп-култура обезличи нациите на цяла Европа, превърна държавите в евтини бардаци на законна проституция и дрога, мултикултурата обезличи народите и даде огромна власт и привилегии на всяко едно малцинство над местните. Идеята „разделяй и владей“ никога не е била толкова широко осъществена от една държава над толкова много народи. Вътрешното разделение между хората е много важно. За това, колкото повече и шарени партии има, толкова по-добре.

Световната Американизация и съпътстващият я върл капитализъм са най-голямото зло на 21век.

Автор: Уго Чан

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Реклами

Posted on 29.01.2014, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: