„Американските треньори“ на Кличко – добре познати и в България


Виталий Кличко и Джон Макейн

Виталий Кличко и Джон Макейн

Чужди посланици, американски компании и държавни агенции, Джордж Сорос и др. издигнаха боксьора Виталий Кличко в „лице на опозицията“ в Украйна

Освен американски консултанти, които рабоят с Кличко и неговата партия „УДАР“ е интересно да се проследят и връзките на Кличко с американските компании, които играят ролята на директни медиатори между него и Конгреса на САЩ, както и американските държавни агенции, които го съветват как да действа в разразилата се вече предизборна кампания в Украйна.

Няма министър в Украйна, който да не е подчинен на ‘комунистите’. Това слушаме в последно време по западната преса и от опозицията в Украйна. Виталий Кличко се отказа от бокса и световната титла, за да се отдаде на политиката. Явно oсъзнавайки, че с огромната подкрепа, която получи и се превърна в „лицето на опозицията“ в Украйна има голяма вероятност да е следващия президент на страната.

Виталий Кличко е чудесен избор за западните посланици и хора от САЩ като Джон Маккейн, които го „побутват“ и подкрепят. Той е известен и се ползва с широката подкрепа на украинците. Партията му „УДАР“ има претенциите да изповядва „евроатлантически“ ценности и той изглежда е страхотната марионетка, която ако стане президент ще е адски лесна за контролиране. Кличко е боксьор, той няма нужните качества и знания, за да бъде държавен глава. Ясно е, че тези, които сега го „побутват“ в бъдеще ще управляват и него и Украйна, ако той стане президент.

Според стратегическият-експерт на „УДАР“ – Ростислав Павленко партията на Кличко ползвала услугите на американската компания PBN, която се е специализирала в сферата на т.нар. „стратегически комуникации“, а в сайта си описват дейността си така:

„Корпоративни и кризисни комуникации, обществени и правителствени отношения, както и финансови комуникации и връзки с инвеститорите“.

Интересно е какви хора са в борда на директорите на PBN. В него присъстват хора като бившия съветник на президента на Русия Михаил Горбачов – Георги Огонов, както и председател на борда на директорите на международната инвестиционна компания Alfa Capital – Бернард Сушер. Въобще, поглеждайки управляващите компанията е съвсем удачно да се заключи, че тя е поредната западна организация, която отдавна се е прилепнала към пост-съветски страни като пиявици, за да изпомпва пари от тях в американски банки, използвайки връзки в горните ешелони на правителството и големия бизнес. На такива „безценни инвеститори“ сме се нагледали и у нас, в България.

След създаването на УДАР, PBN започват да работят с екипа на Виталий Кличко, помагайки му да се създадат връзки с Белия дом, Конгреса, Държавния департамент и Съвета за национална сигурност на САЩ. PBN уреди редица посещения на Вашингтон за партийния лидер и неговите помощници. Именно тази компания, срещна Кличко със американския сенатор Джон Маккейн, както и редица представители на Държавния департамент и Съвета за национална сигурност – длъжностни лица, които реагират особено нервно към всичко, свързано с Русия.

От 1996г. насам украинския клон на компанията е оглавен от американския гражданин Мирон Василик. Той е бивш служител в Държавния департамент на САЩ и…изненада – член на надзорния съвет на Международния институт за политически изследвания на Джордж Сорос – известния „филантроп“, чиито „пипала“ на „неправителствени организации“ и „фондации“ щъкат и у нас.  Друг важен помощник на Кличко и партията му е Фиона Хил – офицер от националното разузнаване на САЩ по времето на президента Джордж Буш, отговаряща пред Националния съвет по разузнаване специално за региона на Евразия и Русия. Тя е известна с подркепата си за чеченските терористични организации, извършвали атентати в Русия и не само, като лобираше пред Конгреса определени терористични групи, подкрепяни от САЩ, да не бъдат признавани като „терористични“…

Автор: Уго Чан

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Posted on 16.01.2014, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: