Още един терористичен акт във Волгоград


 • В тролейбус във Волгоград станал взрив.13:01
  Половингодишно бебе пострадало при взрива във волгоградски тролейбус. То се намира в много тежко състояние, съобщил в понеделник официалният представител на министерството на здравеопазването Олег Салагай. „Това бебе е на пет-шест месеца и за съжаление, сега лекарите оценяват състоянието му като изключително тежко. Има комплексни повреди от сериозна степен на тежест”, заявил Салагай в ефира на теливизионния канал „Россия 24”.
 • 12:04
  Директорът на Федералната служба за сигурност(ФСС) на Русия Александър Бортников по указание на президента Владимир Путин излетял за Волгоград. Днес сутринта президентът провел няколко работни срещи – с ръководителя на МВР Владимир Колоколцев, с ръководителята на ФСС Александър Бортников и с премиера Дмитрий Медведев. На срещиге с ръковододителите на силовите ведомства, на ръководителя на държавата била представена детайлна информация за хода на разследването на терористичните актове във Волгоград. С премиера Дмитрий Медведев президентът обсъдил въпроси за оказване на помощ на пострадалите и на семействата на загиналите в двата терористични акта.
 • 11:27
  Волгоградската полиция съобщила, че в града след двата терористични акта за едно денонощие започнала паника. Според съобщение на представител на волгоградската полиция, в града се разпространяват слухове за нови взривове, уж станали във Волгоград, но те не се потвърждават. Както съобщил местният информационен портал V1, жителите на Волгоград престанали да използват градския обществен транспорт след взрива в тролейбуса. Хората предпочитат да се движат в града пеша и със собствени коли.
 • 10:13
  В резултат от взрива във Волгоград на 30 декември загинали 15 души. За това съобщил вице-губернаторът на Волгоградска област Василий Галушкин. Галушкин също заявил за 23 пострадали, които получили изгаряния и множество травми. По-рано беше съобщено, че в резултат от взрива във волгоградски тролейбус загинали 10 души, още 15 били ранени.Предполага се че бомбата била задействана от камикадзе.
 • 09:50
  В интернет се появило първото видео от мястото на взрива в тролейбуса във Волгоград.http://instagram.com/p/iiIokbBbsP/# Взривът станал днес в 08.23 по местно време. В резултат от терористичния акт загинали 10 души, не по-малко от 10 били ранени.
 • 09:43
  Корпусът на волгоградския тролейбус, в който днес сутринта стана взрив, практически и разрушен, предполага се, че взривното устройство се намирала в салона.„Прозорците и стените на тролейбуса отсъстват, каркасът е разрушен. Взривното устройство било поставено някъде в средата на транспортното средство”, съобщава кореспондентът на телевизионния канал „Россия 24” от мястото на събитието.Той също съобщава, че вижда на мястото на трагедията тела на загиналите, които били изхвърлени от тролейбуса от взрива.
 • 09:28
  Следственият комитет на Русия потвърждава гибелта на десет души при взрив в тролейбес във Волгоград, съобщи официалният представител на ведомството Врладимир Маркин. „На 30 декември в 8.23 часа по московско време в Дзержинския район на Волгоград станал взрив в тролейбус. По предварителни данни, има загинали и пострадали”, се посочва в съобщението на министерството по извънредните ситуации на Русия.
Реклами

Posted on 30.12.2013, in Национална сигурност and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: