Виртуално ПСИХОзомбиране


Снимка: Преса

Снимка: Преса

С технологичната революция и с персоналния компютър се появяват компютърните психотехнологии

Психоекологията е наука за състоянието и поведението на човека като информационна система в информационната среда, в която живее.

Психотехнологиите са компютърни технологии, с чиято помощ се диагностицира, коригира и управлява психическото и физическото състояние на човека, като се използва неговата семантична (смислова) памет – подсъзнанието. То отговаря за обработката и съхраняването на информацията – генетична и бързотечаща. Използват се два метода – психосондиране и психокорекция. Първият (психосемантически анализ) извлича скритата в подсъзнанието информация. А вторият активизира психическите и физическите възможности на организма, които той не използва.

Психосондирането е компютърна програма, в чиято основа е заложен методът на кодиране на речта със запазване на смисловото й съдържание. С нейна помощ се получават конкретни отговори на конкретни индивидуални въпроси и се съставя психологически портрет на пациента. Въпросите задава компютърът. Той разпитва подсъзнанието на език, който само те си разбират. Подсъзнанието отговаря честно, защото не умее да лъже.

Пред монитора е седнал пациент със слушалки и натиска определен клавиш. На екрана проблясват цифри, които всъщност са замаскирани семантични символи. Скоростта е 50 милисекунди. За 15-20 минути на пациента се задават хиляди кодирани въпроси. Несъзнателните отговори на тях не лъжат. Смирнов нарича това

„детектор
на истината“

и огледало, в което за първи път човек може да види своята душа. Извлеченият обем информация е равен на обема, който лекарят получава след тримесечна упорита работа. Най-важното в случая е, че всичко се извършва, като се заобикаля съзнанието и на пациента, и на лекаря.

След това машината създава профил на личността по 70 параметъра (невроза, агресия, депресия, алкохол, склонност към криминални прояви, самоубийство, смърт, сатанизъм, секс, сексуални извращения).

Следващият етап е психокорекцията – да се коригират и управляват състоянието и поведението на конкретен човек. Използват се фабули, които са разработени съобразно резултатите от психодиагностиката, те са индивидуални за всеки пациент. Прилагат се следните методи: акустична (или аудиопсихокорекция) – закодирани думи, цели изречения се въвеждат в звукова редица, която човек прослушва; видеопсихокорекция – закодирани образи, тематични картинки и думи се записват във видеоредица, която той разглежда.

С тяхна помощ в подсъзнанието се въвежда, отново като се заобикаля съзнанието,

кодирано съобщение

което се декодира от мозъка и се приема за изпълнение.

Фабулите се съставят на родния език на пациента и са неосъзнаваеми, в противен случай се включва контролът на съзнанието – негов цензор и коректор. Такава е защитната реакция на мозъка. Той изтласква травмиращата информация в подсъзнанието, където тя става табу за човека, но продължава да съществува, като предизвиква различни заболявания, в т.ч. и смъртоносни. Тя може да се извлече оттам само с методите на Смирнов. Информацията е необходима за последващата психокорекция, при която негативните мотиви се приглушават, а положителните се поддържат. Препоръките, една истинска „психотронна меса“, се кодират на аудио-визуален или на звуков носител.

Интересен е следният експеримент в лабораторията на Смирнов. Във вентилационната система поставили високоговорител, по който предавали

най-обикновено стихотворение

„В мазето мишките гладуват, храна им бързо занесете…“. То звучало като обикновен шум на вентилатора. Само след три дни сътрудниците на лабораторията носели от домовете си пакети с храна. Според специалистите подобен вид зомбиране не се възприема като наложена заповед. Напротив, човек си мисли, че вътрешният глас му нашепва тези действия и ги възприема като свои. Затова той не може да открие въздействието на психотронното оръжие върху себе си.

Съвсем незабелязано за съзнанието

в паметта може да се въведе

всякаква информация, която човек усвоява така, както усвоява храната. Телевизия, радио, компютърни връзки, модемна мрежа и дори елмрежата (хладилници, перални, ютии) могат да се използват за неосъзнавано внушаване.

Психокорекцията помага на мозъка да се справя сам с проблемите на организма, защото няма по-добър лекар от собствения организъм. В това е и съществената отлика от лекарствената терапия.

С новия метод се лекуват психосоматичните заболявания; болести, които досега се смятаха за неличими (епилепсия); отчасти ракът; фантомни болки; стрес; тревожност. Предотвратяват се масови безредици и панически реакции. Съдейства за постигането на високи спортни резултати. Благодарение на него на олимпиадата в Москва (1980 г.) всички съветски атлети получават златни медали, а в Пекин през 2008 г. единствената подготвена по този метод спортистка става олимпийска шампионка.

Психотехнологиите са средство с двойно предназначение, предупреждава откривателят. С помощта на инструмент (компютъра) се навлиза в светая светих на човека – в неговата душа. Един скалпел за душата, който е много по-опасен от атомната бомба и космическите полети…

Източник: http://pressadaily.bg

Реклами

Posted on 30.12.2013, in Наука и технологии and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: