Предлага се таван за имигрантите от ЕС


Снимка: АФП

Снимка: АФП

Лондон. Великобритания може да наложи таван на имиграцията от страните от Европейския съюз от 75 000 души годишно. Тези предложения за радикални промени в отношенията с Брюксел са на британското министерство на вътрешните работи. Изтекъл в медиите доклад на правителството за ефекта върху Великобритания на европейската политика, позволяваща свободно движение на хора предлага въвеждането на таван, който да намали нетната имиграция от страните от ЕС с 30 000 души годишно от настоящите 106 000, пише London Evening Standard.
В документа се предлага още да се забрани на имигрантите от ЕС да получават социални помощи и облаги или данъчни кредити през първите пет години на престоя им във Великобритания.
Докладът излезе само седмици преди ограниченията на свободното движение на гражданите на България и Румъния да бъдат вдигнати в края на месеца.
Предложенията означават, че професионалистите и висококвалифицираните мигранти от страни, като Германия, Холандия или Австрия може да се преместят в Обединеното кралство, само ако имат предложение за работа.
Нискоквалифицираните работници ще бъдат допускани в страната, ако имат работа в одобрен от властите списък с професии, в които има недостиг на работна ръка.
Сред останалите предложения в доклада са даването на британските граждани предимство в конкуренцията за работните места и ограничаването на движението на работната ръка от присъединили се към ЕС страни, докато не достигне брутният им вътрешен продукт до 75% от този на Великобритания.

Източник: Информационна агенция „Фокус“

http://www.focus-news.net

Posted on 17.12.2013, in Икономика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: