Въоръже­ните сили на Русия ще полу­чат два нови пол­кови комплекса на зенит­ната ракетна система С-​400


С-400До края на годи­ната Въоръже­ните сили на Русия ще полу­чат два нови пол­кови комплекса на зенит­ната ракетна система С-​400, заяви пред РИА „Ново­сти” гене­рал­ният дирек­тор на концерна за ПВО „Алмаз-​Антей” Вла­ди­слав Мен­ш­чи­ков. Той каза, че тех­ни­ката се доставя в еди­нен комплекс, а не като отделни системи, както беше в пре­диш­ните години.

Завършва се рабо­тата над нова зенитна управ­ля­ема ракета с голям обсег за комплекса С-​400, съобщи „Интерфакс”. Спо­ред Мен­ш­чи­ков сега е в ход про­из­вод­ството на пар­тида нови ракети и се води подго­товка за серий­ното им производство.

В сре­дата на сеп­тем­ври гене­рал­ният дирек­тор на Кон­струк­тор­ското бюро „Алмаз-​Антей” Вита­лий Неско­ро­дов заями, че от след­ващата година Въоръже­ните сили ще полу­чат по два-​три пол­кови комплекса зенитни ракетни комплекси С-​400.

Достав­ката на системите се осъще­ствява в рам­ките на държав­ната програма за въоържа­ване за пери­ода 2011 – 2020 г.

Пър­вият полк, въоръжен с комплекси С-​400, застъпи в бойно дежур­ство през 2007 г. Той е разпо­ложен неда­леч от под­мос­ков­ския град Елек­тро­стал.

Сега в състава на Въоръже­ните сили са сформи­рани пет полка с комплекси С-​400 — два в Под­мос­ко­ви­ето, по един в Бал­тийския и Техо­оке­ан­ския флот и един в Южния вое­нен окръг. В състава на всеки полк вли­зат два диви­зи­она С-​400 с по осем пус­кови уста­новки във всеки.

Действащата държавна програма за въоръжа­ване за пери­ода 2011 – 2020 г. пре­дви­жда закупу­ва­нето на 28 пол­кови комплекта С-​400. Пла­нира се първите да бъдат разпо­ложени в при­мор­ските и гра­нич­ните райони.

Автор „Русия днес“

Източник: http://www.rusiadnes.bg

Posted on 30.11.2013, in Въоръжени сили and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: