Чък Хейгъл: САЩ се умориха от военни авантюри


Чък Хейгъл“Не ни трябват повече войни, не ни трябва Близкият изток. Конгресът отразява волята на народа“, заяви американският министър на отбраната

“Развитието на събитията около Сирия показа, че Конгресът и народът на САЩ са уморени от военни авантюри“, заяви американският министър на отбраната Чък Хейгъл. „Тогава беше даден съвършено ясен сигнал за отношението на народа и Конгреса към употребата на военна сила“, посочи снощи ръководителят на Пентагона на конференция по въпросите на националната сигурност във Вашингтон. В. „Military Times“ публикува неговото изказване и напомня, че огромното мнозинство американци се обявиха против удар /срещу Сирия/, а Конгресът отказа да даде необходимото одобрение.

Според редица вашингтонски наблюдатели при тези условия за администрацията на САЩ се е оказала спасителна руската инициатива за предаване на химическия арсенал на Сирия под международен контрол. „Аз наистина смятам, че сегашният състав на Конгреса очевидно е по-предпазлив. Не ни трябват повече войни, не ни трябва Близкият изток. Конгресът отразява волята на народа. Така е устроена демокрацията“, подчерта американският министър на отбраната. В интервю за изданието „Defense One“ Чък Хейгъл дава да се разбере, че по негово мнение Пентагонът изобщо не трябва да играе толкова важна роля във външната политика на САЩ. Припомняйки, че съгласно американската конституция в правителствената йерархия министърът на отбраната стои на по-ниско стъпало от държавния секретар и министъра на финансите. „Така и трябва да бъде“, подчерта ръководителят на Пентагона.


 

Pressadaily/В.В.

Posted on 17.11.2013, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: