Руската военновъздушна база в Ереван отбелязва рождения си ден


 © Фото: «Гласът на Русия»


© Фото: «Гласът на Русия»

Руските пилоти, дислоцирани във военновъздушната база „Еребуни” в Ереван, отбелязват 15 години от превъоръжаването на базата с четвъртото поколение изтребители МиГ-29. Това събитие летците смятат за рождения ден на базата.

По думите на командирите на поделението, войниците достойно изпълняват на задачите си. Летателния състав на авиобазата се е променял много пъти, но пилотите, които са напуснали Армения, винаги да помнят приятелската подкрепа на местното население.

В чест на годишнината, военнослужещите във военновъздушната база преминаха под параден строй, а най-изтъкнатите войници и офицери, получиха благодарствени грамоти и ценни подаръци. Гостите на базата с удоволствие се снимаха на фона на изтребителите и хеликоптерите, а също така се възхищаваха от демонстрационните полети на Ми-8 и Ми-24. Руските пилоти показаха своите умения в евакуацията на ранени. Да поздравят колеги и приятели с юбилея дойдоха представители на посолството на Русия, на висшето ръководство на Министерството на отбраната на Армения, както и служители на Службата за сигурност на Русия в Армения. С тържествена реч към руските пилоти се обърна командирът на 102-ра руска военна база, полковник Андрей Рузински:

– Бих искал да изразя надеждата, че и летателния и техническия персонал ще продължат да носят гордо знамето на частта, да изпълняват задачите, които са им възложени. Лично от мен, от целия персонал на 102-ра военна база сърдечно ви поздравявам и ви пожелавам много всичко най-хубаво. Честит празник!

През изминалата година, интензивността на въздушните операции на базата значително се е увеличи. Личният състав често провежда тренировъчни полети за изпълнението на задачите на базата в Армения. Въпреки това, голямата част от тренировките се провеждат на полигони в Русия. Прекрасен подарък за пилотите за годишнината е новината, че от сега нататък пилотите, дислоцирани в Ереван в руската военна авиобаза „Еребуни” ще могат да използват за тези цели полигона на арменските въоръжени сили „Маршал Баграмян”. Принципното споразумение с арменската страна, по думите на командира на базата полковник Александър Петров, вече е постигнато:

– Това е много удобно. Излитаме от тук, само след три минути полет вече изпълняваме своите задачи – стреляме с оръдията, бомбардираме. Оборудването на полигона „Маршал Баграмян” и възможностите на МиГ-29 позволяват всичко това. Можем да кажем, че ние скоро ще достигнем ново ниво на нашата бойна подготовка.

В близко бъдеще в авиобазата „Еребуни”, освен ескадрилата от изтребители ще бъде формирана и ескадрила от хеликоптери. Това означава, че руските пилоти ще могат да се справят по-ефективно с основната си задача – защитата на въздушните граници на Република Армения в рамките на Обединената система за противовъздушна отбрана на страните от ОНД.

Мненията на редакцията и на автора могат да не съвпадат.

Posted on 21.10.2013, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: