В САЩ Шпионирали фирми и бизнес организации


В САЩ Шпионирали фирми и бизнес организацииЦелта била да се проучат някои професионални и бизнес организации за нуждите на разузнаването, твърди „Ню Йорк таймс“

Вестник „Ню Йорк таймс“ съобщи, че почти три години Агенцията за национална сигурност на САЩ (АНС) е записвала сведения, събирани, за да се създаде представа за социалните контакти на някои американски граждани“, предаде „Асошиейтед прес“.

Вестникът пише, че проследяването на социалните контакти позволява на правителството да идентифицира партньорите на някои американци, да определя къде те се намират в даден момент, с кого пътуват и друга лична информация. Изданието се позовава на документи, предоставени от бившия подизпълнител на НСА Едуард Сноудън.

Агенцията започнала да позволява да се прави анализ на телефонни обаждания и на данни за имейлите през ноември 2010 г., когато в агенцията били премахнати ограниченията върху подобни практики. Вестникът пише, че целта била да се проучат някои професионални и бизнес организации за нуждите на разузнаването в чужбина.

Данните, предоставени от Сноудън, показват, че АНС е в състояние да допълва данните, които получава от проследяване на комуникациите, с данни от публични, търговски или други източници, включително с банкови кодове, застрахователна информация, избирателни списъци, информация от джипиеси, регистри на имоти и неуточнена данъчна на информация.


 

Pressadaily/ Н.И.

Реклами

Posted on 30.09.2013, in Общество and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: