Опасност от изтребление на християните в Ориента


Снимка: Преса

Снимка: Преса

Ние апелираме към европейските дипломации, общественото мнение, църквите да не забравят християните в Близкия изток, заяви Патрик Карам, един от организаторите на инициативата

Движение, наречено „Християнската общност в Ориента е в опасност“ предприе днес в Париж кампания в европейски мащаб, за да разобличи „масираната и мълчалива религиозна чистка, на която са подложени християните „в Египет, Ирак, Сирия, а скоро може би и в Ливан“.

„Ние апелираме към европейските дипломации, общественото мнение, църквите да не забравят християните в Близкия изток“, заяви Патрик Карам, един от организаторите на инициативата, които се надяват да съберат стотици хиляди подписи на страницата й във Фейсбук.

Ние ще се обърнем към депутати и към всички вероизповедания – евреи, мюсюлмани, добави Карам на пресконференция, на която представители на църквите в Ориента описаха тревогите и страданията на християните в Сирия, Египет, Ирак и Ливан.

Карам е от ливански произход, бивш координатор за връзка с правителството в опозиционната дясна партия Съюз за народно движение в Парижкия район.

„Ние призоваваме Франция, французите и всички европейски нации да направят така, че дипломацията да взема под внимание съществуването на християнското население в един различен Ориент и да действат за зачитане на правата на християните в Ориента“, се казва в петицията.

Източник: http://pressadaily.bg

Реклами

Posted on 29.09.2013, in Общество and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: