Русия кани на среща сирийската Национална коалиция


Русия кани на среща сирийската Национална коалицияМосква ще предаде на ООН доказателства, че опозицията е използвала химически оръжия

Русия кани ръководството на сирийската Национална коалиция на опозиционните и революционните сили /НКОРС/ на среща с нейни представители в други страни, заяви специалният представител на руския президент по въпросите на Близкия изток Михаил Богданов.

Русия планира по-нататъшни контакти с представители на сирийската опозиция и кани ръководството на Националната коалиция в Москва или е готова да организира срещи с нейни представители в други страни, посочи Богданов в ексклузивно интервю за ИТАР-ТАСС. „Ние планираме контакти с представители на сирийската опозиция. „Неотдавна поканихме ръководството на НКОРС да дойдат в Москва, готови сме за контакти и с представители на коалицията в други страни. Не е изключено такива контакти да бъдат осъществени в Ню Йорк рамките на сесията на Общото събрание на ООН“, заяви Михаил Богданов

Богданов обяви, че Москва ще предаде на Съвета за сигурност на ООН доказателства, че опозицията в Сирия е използвала химическо оръжие. Възможно е това да стане още днес. „Надяваме се да направим това максимално оперативно, тази вечер или утре“, посочи той.

Освен това Русия очаква в най-скоро време предложения от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) по премахването на тези оръжия в Сирия.
Дипломатът каза още, че Дамаск подготвя информацията за химическите си оръжия, която трябва да предаде на ОЗХО. Богданов добави, че е трудно да се посочат конкретни цифри за запасите от химически оръжия на Сирия.


Pressadaily/В.С.

Posted on 20.09.2013, in Международна политика and tagged , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: