Джулиан Асандж не успя да влезе в сената на Австралия


Джулиан Асандж не успя да влезе в сената на АвстралияСамият Асандж не участва лично в изборите, тъй като се укрива в сградата на правителството на Еквадор в Лондон

Основателят на „Уикилийкс“ и едноименната австралийска партия Джулиан Асандж няма да може да се добере до място в сената на федералния парламент на своята страна на състоялите се вчера избори.

Това сочат предварителните резултати в щата Виктория, където се кандидатира Асандж. Според сведенията за его са гласували 25 666 от избирателите или 1.18%. Преброяването на гласовете за изборите на горната камара на парламента на Австралия е сложна процедура, която продължава няколко дни. Вземат се предвид не само броя на избирателите, поставили един или друг кандидат на първо място, но и броя на тези на трето, четвърто и нататък места. В изборите за сенат във Виктория вземат участие 39 партии и движения. Първоначалните данни сочат, че Асандж е на седмо място, което означава, че той няма да успее да влезе в парламента.

Самият Асандж не участва лично в изборите, тъй като се укрива в сградата на правителството на Еквадор в Лондон. Победител в изборите в камарата на представителите на парламента на Австралия е намиращата се в опозиция последните 6 години Либерално-национална партия. Лидерът й Тони Абът в следващите дни ще сформира правителство и ще стане премиер.


 

Pressadaily/ МХЦ

Posted on 09.09.2013, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: