Русия не вярва на САЩ за Сирия


Русия не вярва на САЩ за Сирия“Данните, които предоставиха американците за използването на химически оръжия, не съдържат нищо конкретно. Уж знаели нещо, но то е секретно и не могат да ни го покажат“, заяви руският външен министър Сергей Лавров

“Американските данни за използването на химически оръжия в Сирия, които бяха предоставени на Русия, не съдържат нищо конкретно“, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров по време на традиционната ежегодна среща със студенти и преподаватели от Московския държавен институт по международни отношения. „Показаха ни някакви данни, които не съдържат нищо конкретно: нито географски карти, нито имена, а освен това там има маса несъответствия. Има много съмнения. Това, което ни беше показано по-рано, е абсолютно неубедително, няма факти, те уж знаели нещо, но то е секретно и не могат да ни го покажат“, подчерта Лавров.

“САЩ предоставиха на Русия доказателства да използване на химическо оръжие от страна на сирийските власти срещу техни собствени граждани, но Москва не повярва и не промени мнението си“, заяви вчера американският държавен секретар Джон Кери пред телевизия Ей Би Си. „Ние предложихме на руснаците да им направим брифинг по този въпрос. Дори изпратихме в Русия свои хора, които предоставиха доказателства за последните случаи на използване в Сирия на отровни вещества, но Москва предпочете да не повярва или в крайна сметка – да не признае това“, добави първият дипломат на САЩ.


 

Pressadaily/В.В.

Posted on 03.09.2013, in Международна политика and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: