Агенцията за национална сигурност е нарушавала законите


Агенцията за национална сигурност е нарушавала законитеФалшифицирала докладите, изпращани до министерството на правосъдието и до офиса на директора на Националното разузнаване

Американската Агенция за национална сигурност е допуснала хиляди нарушение на законите за неприкосновеността на личния живот, откакто е получила нови правомощия преди 5 години, пише на сайта си в. „Вашингтон пост“.

Тези нарушения били разкрити при анализ на резултата от вътрешен одит и от други тайни документи, които били предадени на вестника от бившия консултант в специалните служби Едуард Сноудън. Един от тези документи, цитиран от изданието, показва, че АНС е наредила на екипите си да фалшифицират докладите, изпращани до министерството на правосъдието и до офиса на директора на Националното разузнаване. Това ставало чрез подменянето на някои детайли с по-общи данни, посочва „Вашингтон пост“.

В един от тези доклади агенцията е прикрила случаи на неволно подслушване на много американци. Така например през 2008 г. „многобройни телефонни обаждания от Вашингтон са били подслушвани поради грешка в компютърната програма, но това не стигнало о министерството на правосъдието.


 

Pressadaily/В.С.

Posted on 17.08.2013, in Национална сигурност and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: