Босна като плацдарм за реализиране на плана „Европа 3000”


 © Фото: Flickr.com/legio09/cc-by-sa 3.0


© Фото: Flickr.com/legio09/cc-by-sa 3.0

В средата на август 2003 година радикалните ислямски лидери решили да създадат терористична инфраструктура на Балканите за да може войната на терористите да бъде пренесена в Европа, Русия, Израел, и малко по-късно – в САЩ.

За главен отговорник за създаването на тази база бил назначен Сахид Емир Муса Ажи – ветеран от войната в Афганистан, тясно свързан с талибите и „Ал Кайда”. Опитен боец, той отговарял за набирането на нови членове с „бяла европейска външност”.

Босна, Албания, Косово, Македония, южната част на Сърбия и Черна гора в перспектива трябвало да станат единна ислямска държава. Това е първата фаза на завоюването на Европа по плана „Европа 3000”. Според тази главна идея на ислямистите, Европа трябвало да стане страна на мюсюлманите (от Урал до Великобритания). Схемата на реализирането на плана е поетапна и е основана на тактиката „насилие и ненавист”. В покрайнините на мнозинството най-големи европейски градове, включително и руските, ще се създават огромни мюсюлмански анклави. Главната цел е съединението на тези анклави в недалечно бъдеще в единен мюсюлмански център.

Втората част на този план е „Кавказ 2000”. НАТО ще се разширява на изток и ще вземе под свой контрол Каспийско море. То ще бъде предадено под пълното военно и политическо вляние на Турция. Около Русия и Китай ще се създава „зелен пояс”, а връзката с Европа ще контролира Истамбул.

В същото време било прието решение да започне подготовката на терористи със славянска външност сред боснийците и албанците.Тези бойци могат без особени проблеми да се придвижват по целия свят без да предизвикват подозрения в полицията и специалните служби. Тях ги наричат „бели дяволи”. Те са прекрасно обучени и готови за джихад по цяла Европа и в Русия.

Но за сега тези „специалисти със славянски лица” чакат своя час. Всички те са камикадзета и готови за мъченическа смърт в името на Корана. Ядрото на новите кадри се състои от босненски мюсюлмани, а също от новобранци от Чечения и Кавказ.

И до сега в Босна в „закрит режим” действат формално забранени организации, които са включени в „черния списък” на терористичните групи в САЩ. Това са „Идеално босненско бъдеще”, Джемиат ел фуркан” и „Таибах ел фуркан”. Местните специални служби си закриват очите на това и по този начин се множат различни „хуманитарни организации” на ислямски пари. На техните сметки в банките ежегодно се получават стотици милиони долари. Те са напълно достатъчни и за заплати, и за вербуване на привърженици и създаване на центрове – религиозни и военни. Освен това средствата се използват за операции по търговия с наркотици, купуване на оръжие за „горещите точки”. В Централна Босна нелегално действа мрежа от лагери, в които мюсюлманската младеж преминава религиозна и диверсионна подготовка на тримесечни курсове.

Подготвените терористи се изпращат където е необходимо чрез туристически фирми и „хуманитарни организации”. Ислямски екстремисти, преминали подготовка в Босна и Херцеговина, се оказват в Кавказ, Афганистан, легализират се в Европа и САЩ.

Мненията на редакцията и на автора могат да не съвпадат.

Константин Качалин
Гласът на Русия – http://bulgarian.ruvr.ru/

Posted on 01.08.2013, in Международна политика and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: