Войските на ВКО ще бъдат усилени с наука


Войските на ВКО ще бъдат усилени с наукаАнтена на центъра за космическа свръзка. Източник: megakubik.livejournal.com

В руската армия се създава Централен научноизследователски институт на Войските за въздушнокосмическа отбрана

Решението беше взето от  министъра на отбраната. Същевременно във военното ведомство продължава работата на комплексна група, която трябва да изработи окончателните стъпки в рамките на завършването на формирането на Войските за ВКО. Понастоящем войските успешно работят и увеличават потенциала си, – съобщават от Министерството на отбраната. При това те имат приоритет по отношение на техническото оборудване. Този род войски беше създаден с указ на президента на РФ на 1 декември 2011 година на базата на съединенията и военните части от Космическите войски. Пръв командващ стана генерал полковник Олег Остапенко, сега заместник министър на отбраната на РФ.

В състава на Войските за ВКО влезнаха също съединенията от оперативното стратегическо командване на въздушнокосмическата отбрана (бившия Московски окръг за ВВС и ПВО). Целта на формирането на новия род войски е създаването на единна национална система за въздушнокосмическа отбрана. Днес войските решават широк спектър от задачи, включително осигуряване на висшите звена на управление с достоверна информация за откриване на изстрелването на балистични ракети и предупреждение за ракетно нападение, поразяване на бойните  глави на балистични ракети на вероятния противник, атакуващи важни държавни обекти, защита на пунктовете за управление на висшите звена на държавното и военното управление, групировките на войските, най-важните промишлени и икономически центрове и други обекти от удари със средства за въздушнокосмическо нападение на противника в пределите на зоните за поражение.

Освен това, на този род войски е възложено наблюдението на космическите обекти и разкриването на заплахите за Русия в космоса и от космоса, а при необходимост – париране на тези заплахи, осъществяването на изстрелването на космически апарати в орбита, управление на спътниковите системи с военно и двойно предназначение в полет и използването на някои от тях в интерес на осигуряването на войските с необходимата информация, поддържане в определения състав и готовност за използване на спътниковите системи с военно и двойно предназначение и на  средствата за тяхното изстрелване.

Posted on 12.05.2013, in Наука и технологии and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: