Първият Су-34 по държавната отбранителна поръчка за 2013 година е предаден на ВВС на Русия


Първият Су-34 по държавната отбранителна поръчка за 2013 година е предаден на ВВС на Русия Новопостроеният фронтови бомбардировач Су-34 (борден номер „21 червен„) от ОАО „Новосибирско авиационно производствено обединение В.П. Чкалов“. Новосибирск, 16.12.2012 (с) Вячеслав Маслов / russianplanes.net

ЦАМТО, 6 май. Компанията „Сухой“ предаде на ВВС на Русия първият от предвидените в държавната отбранителна поръчка за  2013 година серийни фронтови бомбардировачи Су-34. След тържествената церемония, която се състоя на летището на НАЗ  „В.П.Чкалов“, самолетът започнал прелитането към мястото на неговата дислокация, – съобщиха от пресслужбата на  компанията „Сухой“.

В най-скоро време на ВВС на Русия ще бъде предадена партида от няколко Су-34.

Работите по изпълнението на държавната отбранителна поръчка за 2013 година в новосибирския авиозавод вървят с пълен ход. Ръководството на предприятието отбелязва високата степен на готовност на самолетите, което е залог за пълно и своевременно изпълнение на държавната отбранителна поръчка за 2013 година.

Подписаните с Министерството на отбраната на РФ през 2008 и 2010 г. големи държавни договори за доставка на Су-34 създадоха условия за стабилно натоварване на завода в продължителна перспектива и определиха перспективите за неговото дългосрочно развитие.

Според отзиви на военни, самолетите Су-34, доставени през 2012 година, демонстрират високи експлоатационни качества.

Компанията „Сухой“ отделя специално внимание на въпросите по поддържането на висока бойна готовност и усвояването на бойното използване на Су-34.

През април във Воронеж в авиобазата „Балтимор“ се проведе конференция по експлоатацията на самолета в частите на ВВС на Русия. В нея взеха участие представители на Обединената авиостроителна корпорация, компанията „Сухой“, на 1-о Командване на ВВС и ПВО, частите експлоатиращи Су-34, а също така ръководители и представители на предприятията-разработчици и производители на съставните части и комплектуващите за самолета. Беше потвърдено съответствието на основния показател за надеждност на ТС („наработка” на един отказ на земята и във въздуха) и зададените за самолета стойности.

За резултатите от конференцията беше подписан протокол, който предвижда предприемането на конкретни мерки за повишаване на летателно-техническите, ергономичните и експлоатационните характеристики на самолета.

Posted on 10.05.2013, in Въоръжени сили and tagged , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: