Въпросите за усъвършенстване на обединената система за ПВО на страните от ОНД бяха разгледани в Брест


Зенитен комплекс

Перспективите за развитие на Обединената система за ПВО на страните от ОНД бяха разгледани наскоро в Брест на заседание на Координационния комитет по въпросите на противовъздушната отбрана при Съвета на министрите на отбраната на страните от Организацията.

„По време на  заседанието бяха разгледани 15 въпроса, засягащи усъвършенстването и развитието на Обединената  система за противовъздушна отбрана, а също за укрепване на двустранното и многостранното военно сътрудничество на държавите-участнички в ОНД в областта на ПВО”, — съобщиха за агенция „Интерфакс-Запад” във вторник в Министерството на отбраната на Беларус.

„Участниците в мероприятието обсъдиха резултатите от съвместното командно-щабно учение „Чисто небе — 2012”, съгласуваха въпросите по провеждането на съвместни мероприятия по оперативната и бойната подготовка на обединената система за ПВО на държавите-участнички в ОНД в текущата година”, — информираха в отбранителното ведомство.

Освен това, „бяха разгледани резултатите от финансовата и стопанската дейност за 2012 година, а също и резултатите от опитно-конструкторската работа по създаването на унифициран комплекс от средства за автоматизация”.

„Специално внимание в хода на заседанието беше отделено на перспективното планиране на развитието и усъвършенстването на системата за многостранно и двустранно военно и военнотехническо сътрудничество”, — съобщиха в Министерството на отбраната.

В отбранителното ведомство отбелязаха, че в заседанието взеха участие делегации от министерствата на отбраната на: Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия, Русия, Таджикистан, Узбекистан и Украйна.

„Днес в Брест ще се проведат също двустранни срещи на ръководителите на делегации от въоръжените сили на държавите-участнички в ОНД, в хода на които ще бъдат обсъдени въпроси, представляващи взаимен интерес”, — информираха в министерството.

Posted on 23.04.2013, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: