Крайната дестинация на терористичното опълчение е Русия


Крайната дестинация на терористичното опълчение е РусияЛондонските емигранти ги тегли към откровения. Този път с неочаквано признание се отличи известният Ахмед Закаев.

Бившият емисар на чеченските сепаратисти в Лондон – Ахмед Закаев заяви в интервю за грузинското радио: „Хората от най-близкото обкръжение на Саакашвили докараха от Европа група чеченци, занимаваха се с тяхната подготовка, снабдиха ги с оръжие и трябваше да им осигурят безопасен коридор за преход на територията на Дагестан“.

Всъщност Закаев само потвърждава информацията, съдържаща се в доклада на грузинския омбудсман Учи Нануашвили. Така че Закаев не разкрива нищо ново. Създава се впечатление, че Закаев демонстрира някакъв жест към Русия. Тоест старият партньор на Борис Березовски е решил да тръгне по същата пътека. Тоест за помиряване и искане на прошка? Но по тази пътека едва ли може да се стигне далеко, както стана и с Борис Абрамович. Доколкото тамошните ръководители – (както показва практиката) не прощават на своите подчинени такива завой. Що се отнася до реекспорта на чеченски бойци – ето едно свидетелство на очевидец от едно съвсем друго място.

„Аз пътувах от Алепо за Дамаск с автобус. Бандитите стоят на пътя, спират автобуса и казват: „Дайте си документите“. Един от тях ме извика, започна да ме проверява и намери в джоба ми руски паспорт“, – разказва Тамам, служител на руско-сирийския център в Дамаск.

Руският паспорт на Тамам е отнет и скъсан. След това са го държали осем часа, за да изяснят дали не е шпионин. Разпитвали са го чеченци, познаващи московските реалности, по-точно московските пазари.

„Чувах, че говорят на руски език. Казвам им: „Аз знам руски език, вие от къде сте?“ – „Ние сме чеченци“, – отговарят те. Общо бяха 13-14 души – (от  тях 6-7 чеченци), имаше афганистанци, сирийци. Емир е чеченец“, – разказва Тамам.

Чеченските бойци (и не само чеченските), не са попаднали в Сирия само по зова на сърцето си. Тях са ги извикали, докарали и въоръжили организаторите и спонсорите на войната срещу Сирия. Що се отнася до Грузия, тази идея не би могла да бъде лична инициатива на пламенния Саакашвили. Тоест, важното тук е не толкова конкретната чеченска следа. Тази следа е просто едно свидетелство за крайната дестинация на тази внимателно мобилизирана терористична интернационална бригада – именно Русия.

Михаил Леонтиев

Posted on 14.04.2013, in Международна политика and tagged , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: