МВнР – Финансирането на ОНЦ от властите в САЩ е намеса във вътрешните работи на РФ


МВнР - Финансирането на ОНЦ от властите в САЩ е намеса във вътрешните работи на РФМосква оценява намерението на администрацията на САЩ да продължи финансирането на отделни организации с нестопанска цел (ОНЦ) в РФ като неприкрита намеса във вътрешните работи на Русия.

„Оценяваме изявлението на официалния представител на Държавния департамент Виктория Нуланд, че САЩ възнамеряват да продължат да финансират в Русия отделни ОНЦ чрез посредници в трети страни, заобикаляйки руското законодателство, като открита намеса в нашите вътрешни работи“, – цитира ИТАР-ТАСС официалния представител  на Министерството на външните работи на Русия Александър Лукашевич.

„Фактически става дума за пряко подстрекателство на известни неправителствени и обществени структури към нарушаване на законодателните норми, засягащи дейността на организациите с нестопанска цел на територията на Руската Федерация“, – посочи дипломатът.

„Изявленията на Нуланд, сравняващи рутинните проверки на ОНЦ с „лов на вещици“, не могат да се определят по друг начин, освен като цинични и провокационни. Ние разбираме причината за тази неадекватна реакция, предизвикана от пресичането на каналите за финансово подхранване на „приятелските“ за Вашингтон структури след закриването в Русия на представителството на Агенцията на САЩ за международно развитие и въвеждане на забрана за финансиране на политическата дейност от чужбина“, – каза Лукашевич.

„Не трябва да има никакви съмнения: опитите да се влияе отвън на вътрешните процеси в нашата страна и на развитието на гражданското общество са обречени на неуспех“, – заяви представителят на руското МВнР.

Posted on 03.04.2013, in Международна политика and tagged , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: