„ЙЕЗУИТСКАТА ПРОЛЕТ” ПРЕВЗЕ ВАТИКАН


„ЙЕЗУИТСКАТА ПРОЛЕТ” ПРЕВЗЕ ВАТИКАНРазобличенията на  WikiLeaks по недвусмислен начин свидетелстват, че САЩ възприемат Ватикана като основен конкурент за влияние в света. Вашингтон продължително време се отнасяше търпимо към вълната на критично отношение към политиката на президента Барак Обама, подета от новоназначените от папа Бенедикт XVI католически епископи на САЩ. Капката преляла чашата беше предприетата през 2012 г. инициатива на папа Бенедикт XVI за завръщане към златния стандарт и формиране на централна банка на централните банки в света. На практика тази политика бе насочена срещу монопола на долара като основна резервна валута и привилегията на американската Федерална резервна система – „ФРС” безконтролно да включва, когато това й е изгодно на нейните собственици, печатницата на пари. Тази идея бе подхваната от страните членки на БРИКС, които се обединиха около предложението за реорганизация на световния финансов ред и създаване на независима от долара система за взаимни разплащания, към която проявиха интерес редица страни от Латинска Америка и Азия. Същевременно Ватиканът предприе кампания, осъждаща (в съответствие с библейските ценности), лихварството и алчността, стоящи в основата на настоящия глобалистичен западен проект. Посегателството върху „негово величество долара” реши съдбата на папа Бенедикт XVI.

Атаката срещу папата започва по инициатива на стоящите зад ФРС еврейски банкови кланове. По данни на WikiLeaks в края на февруари 2012 г. евреинът проф. Cass Sunstein, началник на Office of Information and Regulatory Affairs  – Отдел за информация и регулируеми въпроси към Белия дом и главен юридически съветник на Обама до август същата година, произнася крилатата фраза: „След „арабската пролет” ще имаме „ватиканска пролет”. Малко след това най-голямата банкова корпорация в света „JPMorgan Chase & Co”, (доминиращ съсобственик на ФРС), блокира сметките на Института по религиозните дела, повече известен като Ватиканска банка, под смешния предлог „липса на необходима информация”! По нареждане на Sunstein, (за пръв път в историята) през март същата година в годишния доклад на Държавния департамент, Ватикан се посочва като една от 68-те страни, за които „има опасения, че в тях се перат пари или се извършват други финансови престъпления”.  По команда – през май контролираните от Вашингтон медии започват … и до края на годината провеждат масирана пропагандна кампания срещу Ватикан и неговата банка. Разработват се две основни компроматни линии. Първата е, че изчезналата още през 1983 г. Емануела Орланди, дъщеря на високопоставен служител на банката, е била отвлечена за „секс вечеринки” във Ватикан. Втората е, че съгласно представен на папата секретен доклад значителна част от висшето ръководство на Ватикана са гейове. Основното послание на внушенията е, че папа Бенедикт XVI не е в състояние да ръководи католическата църква, която се нуждае от коренни промени.

Заключителният етап от атаката срещу папата започва още на 1 януари 2013 г., когато поради съмнения за пране на пари, по нареждане на „JPMorgan Chase & Co.” Ватиканската банка е принудена да преустанови обработката на всички банкови операции по кредитни карти и електронно разплащане, загубите от което за месец януари възлизат на 1,7 милиона евро. Решителният натиск върху папа Бенедикт XVI се оказва от ръководителите на Малтийския католически орден по време на проведеното на 9 февруари във Ватикан тържествено заседание по случай 900 годишнина от основаването на ордена. Малтийският орден е сред най-влиятелните католически ордени, тясно свързан с масонските ложи и световния политически и банков елит.  Така например членове на ордена са били бившият държавен секретар на САЩ Александър Хейг и бившият директор на ЦРУ Уилям Кейси, както и неговият заместник Верной Уолтър. Окончателното си решение за отказ от престола папата взима на 11 февруари след продължителна среща с ръководството на ордена.

Още на следващият ден „JPMorgan Chase & Co” сваля забраната и Ватиканската банка възобновява всичките си операции. На 15 февруари папа Бенедикт XVI взима последното си кадрово решение. За директор на ватиканската банка е назначен абсолютно непознатият му Ернст фон Фрайберг, който обаче е член на Малтийския орден. С отричането на папата – първият етап от „ватиканската пролет” е успешно завършен. Управлението на Светия престол попада под контрола на световната финансова олигархия. Ватикан е успешно обратно имплантиран към системата на глобалния доларов капитализъм, превръщайки се в една от неговите централи, с възможност за влияние върху стотици милиони католици по света.

Вторият етап на „ватиканската пролет” започва с избирането за папа на  архиепископа на Буенос-Айрес – Хорхе Марио Бергольо, предпочел името Франциск. Бергольо е първият папа латиноамериканец и първият папа йезуит. Изборът на латиноамериканец не е продиктуван толкова от нарасналата роля на латиноамериканската католическа църква. Както и в Европа, така и в Латинска Америка притегателната сила на католицизма е в упадък. Основен мотив за избора, е стремежът на световната олигархия в условията на задълбочаваща се световна икономическа криза и обедняване на населението да се намери папа, който да бъде представен като човек от народа: произхождащ от бедна Латинска Америка и  прочут с йезуитската си скромност и целомъдрие. Затова световните медии се изпълниха с описания за смирения начин на живот на архиепископ Бергольо, който живее в скромен апартамент далеч от центъра, отоплява се с малка печка и сам си готви. Не ползва служебна кола и шофьор, а пътува с градския транспорт.

Йезуитският орден е също сред най-влиятелните католически ордени. Създаден в условията на реформацията, неговото предназначение бе да спаси папската власт през Средновековието. От тогава … и до наши дни, йезуитите усъвършенстват похватите за промиването на мозъците на хората, които днес са довели до съвършенство. Успехът на мисионерската дейност на йезуитите се дължи на присъщият им уникален метод на психологическа адаптация към всякакви социални и културни условия, и традиции, и префинена демагогия, позволяваща им да печелят доверието на хората. За тази цел на йезуитите е разрешено да не афишират принадлежността си към ордена, да водят светски или друг начин на живот, привлекателен в очите на тези, чието доверие трябва да се спечели. Този шлифован от векове подход, известен като криптокатолицизъм, им осигурява успешното проникване във всяка организация – мишена и постепенното овладяване на нейното ръководство. За мащабите на влиянието на йезуитите свидетелства факта, че днес орденът издава над 1100 списания, с около 40 милиона абонати. Йезуити са начело на 195 университета в света, чиито абсолвенти са почти всички директори на ЦРУ.

Йезуитска е максимата: „Целта оправдава средствата” и те успешно са я използвали през вековете за налагане на своето влияние. Тъкмо йезуитската практика е родила т.н. „двоен морал”, който днес Вашингтон активно практикува за налагане на волята си на света. Днес предназначението на папата – йезуит ще бъде по фарисейски да спасява световната олигархия от гнева на народа, все повече обедняващ от нейната алчност. Не случайно сред първите изпратили поздравления на новия папа е президентът на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудър, който похвали новия папа като „човек с опит, способен да гради мостове между религиите“. „Ние с нетърпение очакваме да продължим тесните връзки, установили се между Католическата църква и евреите през последните две десетилетия”, – подчертава Лаудър. Личният приятел на папата – аржентинският гражданин Барух Тененбаум, основател на Международната фондация „Раул Валенберг“ го характеризира като: „Човек – много обикновен, скромен и духовен. Като никой друг той участва във всички междурелигиозни срещи. Той има много приятели равини, с които публикува свои книги.”

Основният обет, по който йезуитите се отличават от другите католически ордени е безусловното и безпрекословно послушание. Основателят на ордена Игнатий Лойола, (известен като „черен папа”) заповядва йезуитът да „гледа на вишестоящият като Христос, длъжен да се подчинява като труп, който може да се преобръща във всички посоки”. Тази йезуитска техника е била възприета от много тоталитарни организации, най-известната от които е нацистката СС.

Според установения ред, Генералът на йезуитския орден – испанецът Адолфо Николас, трябва да се подчинява непосредствено на папата. Но след като бе избран за папа, архиепископ Бергольо избра да остане член на ордена и следователно да продължи да бъде подчинен на своя генерал, комуто дължи безусловното и безпрекословно послушание. Така новоизбраният „бял папа” ще остане подчинен на „черния”. И това не е случайно. Мисията на новоизбраният папа Франциск е от изключителна важност за световната олигархия и затова ходът на нейното изпълнение трябва да бъде строго контролиран.

Същината на йезуизма е в неговото фарисейство, в способността да внушава на вярващите, че спазват библейския нравствен закон, който в действителност нарушават, без самите изобщо да подозират това.  В условията на днешния нов глобален ред, мисията на новия папа спрямо населението на Латинска Америка ще бъде – да поеме щафетата на популярността и обичта на бедните от починалия Уго Чавес, и да я насочи в безопасна за олигархията насока. Така трябва да тълкуваме шоуто, чрез което новият папа с демонстративно смирение, бягство от официалния ритуал и демократичност, започна умело да внушава на света, че е човек от народа. В условията на увеличаваща се световна мизерия, богатите се нуждаят от „беден” папа, който да бъде в състояние да приспи назряващия бунт на бедните – срещу богатите, като благослови установения от финансовата олигархия „Нов световен ред”. Докато папата се опитва да внушава представата за своята „бедна” църква, богатите разчитат да продължат максимално дълго възможността да ограбват хората. Затова спрямо света, мисията на папата ще бъде да внушава (с рафинираните от векове похвати на йезуитите), библейското послание:  „Отдайте кесаревото – кесарю, а Божието – Богу“!!! (Мат. 22:21). Без да уточнява, (за да не бъде засегнати нежните чувства световната олигархия), че кесарят на света е не друг, а самият дявол.

Posted on 31.03.2013, in Общество and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Атанас

    На Доминик Строс-Кан(шеф на МВФ) му спретнаха изнасилване за централна банка – http://www.zora-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5720%3A2014-07-22-10-06-40&catid=512%3Abroi-29-2014&Itemid=126

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: