Сирийската армия днес воюва с руския реален враг


Сирийската армия днес воюва с руския реален враг

Когато се намираш в Сирия, усещаш физически онзи океан от лъжи, който се стоварва върху целия свят, (без да се изключва и Русия), във връзка практически с всичко, което става в страната. „Режимът на Асад се държи на косъм и героичните муджахидини всяка секунда са готови да превземат Дамаск„. Дамаск е по-спокоен, по-весел, по-комфортен, може би ако не от Москва, то във всеки случай от Екатеринбург, Нижни Новгород или Ростов. „Зверствата на сирийската армия против мирното население!“

Аз не съм виждал армия, която в ущърб на себе си и своите задачи  да се отнася по-деликатно към войната на собствена територия. Няма нито един войник и офицер, който да не усеща всяка секунда, че той воюва у дома си, (а някои буквално в собствените си градове, в които са пораснали), където са унищожени техните домове и техния живот. „Армията се състои изключително от алавити, които няма къде да се дянат“. Абсолютна глупост, която се опровергава при обикновено общуване с войниците и офицерите.

При условие, че в страната тече неограничен поток от пари за дестабилизиране и разрушаване и неограничен поток от маниаци със същите цели, режимът, ако не се ползваше с колосалната подкрепа на населението не би могъл да издържи не две години, а даже месец. Чрез тези две чудовищни години Асад доказа несъмненото си право да остане начело на Сирия.

Проблемът на Сирия е, че против най-толерантната, най-светската, най-цивилизованата държава на арабския Изток – воюват, вербуват се за милиардни пари милионни ресурси от съвършено първобитни бедняци. Паричният ресурс на катарците и саудитите, човешкият ресурс от първобитните дълбини на ислямския свят са практически неизчерпаеми. И над всичко това е изграден политически и силов чадър на прогресивния цивилизован Запад!

Тук, в Сирия, реално се формира личния състав и инфраструктурата, които събират цялата световна измет за война, за физическото унищожаване първо на Сирия, а после и на Иран и Русия. Това не са фантазии, не е бълнуване, не са конспирологични конструкции. Това са надписи на арабски, а често и на руски, по стените на сградите. Тези надписи може да не види само слепец. Сирийската армия днес воюва с нашия реален враг на далечните подстъпи. И ако ние не успеем да я подкрепим, ние без сирийската армия ще воюваме с тях без всякакви подстъпи. Това е медицински факт.

Михаил Леонтиев

Реклами

Posted on 30.03.2013, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: