„Вертолетите на Русия“ и „Denel Aviation“ откриха сервизен център за обслужване на руски вертолети в Южна Африка


"Вертолетите на Русия" и "Denel Aviation" откриха сервизен център за обслужване на руски вертолети в Южна АфрикаХолдингът „Вертолетите на Русия“ е дъщерна компания на „Оборонпром“, който влиза в Държавната корпорация „Ростех“ и южноафриканската компания „Denel Aviation“, откриха в ЮАР сервизен център за ремонт и обслужване на вертолети руско производство. Благодарение на него, руският холдинг ще може да заздрави своите позиции на африканския пазар.

Сервизният център беше открит на 26 март 2013 година в Йоханесбург. Това събитие е посветено на срещата на върха на страните от БРИКС в ЮАР. В церемонията за откриването взеха участие ръководствата на холдинга „Вертолетите на Русия“ и на „Denel Aviation“, представители на ЮАР, както и ръководителите на компаниите-оператори и потенциални клиенти на руски вертолети.

„Това е важен етап от реализирането на стратегията за развитие на глобална система за следпродажбено обслужване на  руската вертолетна техника, — подчерта заместник генералния директор на „Ростех“ Дмитрий Шугаев. – В Африка, както и на другите традиционни за нас пазари, руските вертолети имат голяма популярност. Затова е много важно сервизните услуги да се извършват на място. В този случай това позволява да се поддържа висока ефективност на бизнеса на нашите партньори в региона южно от Сахара, като оказваме своевременно сертифицирано следпродажбено обслужване на парка от граждански вертолети. Високото равнище на качеството на предоставяните услуги в нашите сервизни центрове из целия свят, прави руската техника още по-привлекателна за купувачите“.

В момента паркът от вертолети руско производство в Африка наброява около 600 единици – това са вертолети от типовете  Ми-8/17 и Ка-32. „Обслужването на такъв парк изисква организирането на съвременна система за сервизна поддръжка в региона, — подчерта генералният директор на холдинга „Вертолетите на Русия“ Дмитрий Петров. — Създаването на сервизен център от компанията „Denel Aviation“ стана сериозна стъпка в тази посока. На базата на предприятието се планира да се построи голям регионален център, който в перспектива ще бъде способен да осъществява следпродажбено и сервизно обслужване на всички модели вертолети руско производство в региона южно от Сахара“.

Холдингът „Вертолетите на Русия“ снабди сервизния център в Йоханесбург с необходимото оборудване, предостави документация, подготви за работа, а също така организира обучени за служители на „Denel Aviation“ в едно от своите предприятия – Новосибирския авиоремонтен завод.

Решението за създаване на сервизен център беше взето в рамките на партньорско споразумение, подписано между „Denel Aviation“ и „Оборонпром“ през септември 2012 година на Седмия африкански салон на аерокосмическата и отбранителната промишленост „Africa Aerospace and Defence“ в авиобаза Ватерклуф в Претория. В рамките на партньорството, „Denel Aviation“ планира да извършва сервизно обслужване на граждански вертолети, производство на холдинга „Вертолетите на Русия“.

По-нататък южноафриканската компания планира постепенно да разширява спектъра на услугите за следпродажбено  обслужване и капитален ремонт не само на граждански, но и на военни вертолети, а също така на агрегатна техника руско производство.

ОАО „Вертолетите на Русия“ е дъщерна компания на ОПК „Оборонпром“ – (влиза в Държавната корпорация „Ростех“), един от световните лидери във вертолетостроителния отрасъл, единствен конструктор и производител на вертолети в Русия. Холдингът е образуван през 2007 година. Седалището се намира в Москва. В състава на холдинга влизат: пет вертолетни завода, две конструкторски бюра, както и предприятия за производство и обслужване на комплектуващи изделия и сервизна компания, която осигурява следпродажбеното съпровождане в Русия и извън нейните граници. Купувачи на продукцията на холдинга са: Министерството на отбраната на Русия, МВР на Русия, МЧС на Русия, авиокомпаниите „Газпром авиа“ и UTair, големи руски и чуждестранни компании. През 2011 година приходите на „Вертолетите на Русия“ съгласно Международните стандарти за финансово отчитане (МСФО) се увеличиха с 27,8% и достигна 103,9 млрд. рубли, при което обемът на доставките достигна 262 машини.

ОАО ОПК „Оборонпром“ е многопрофилна машиностроителна група, създадена през 2002 година. Влиза в Държавната корпорация „Ростех“. Основни направления на дейността: вертолетостроене (ОАО „Вертолетите на Русия“) и двигателостроене (УК „Обединена двигателостроителна корпорация“).

Автор: Вениамин Сергеев

Posted on 30.03.2013, in Въоръжени сили and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: