В Средиземно море Групировката на ВМФ на РФ ще се състои от пет – шест кораба


В Средиземно море Групировката на ВМФ на РФ ще се състои от пет - шест корабаОперативното съединение на ВМФ на Русия в Средиземно море ще се състои от пет-шест кораба, съобщи главнокомандващият на ВМФ адмирал Виктор Чирков.

В интервю за телевизионния канал „Звезда“ в неделя – 17 март 2013 година той посочи, че управлението на групировката ще се осъществява от командването на Черноморския флот, – съобщава ИТАР-ТАСС.

На 11 март 2013 година министърът на отбраната на РФ армейски генерал Сергей Шойгу заявил, че е взето решение за „формиране на управлението на оперативното съединение на ВМФ в средиземноморската зона, където силите на флота ще се намират на постоянна основа“.

„Смятам, че ние имаме всички възможности за създаване и осигуряване на функционирането на такова съединение“, – заяви началникът на Министерството на отбраната на разширеното заседание на ръководния състав на Въоръжените сили.

В руското военно ведомство на служителите на информационната агенция е било съобщено, че оперативното съединение на ВМФ на Русия в Средиземно море ще се попълва основно с бойни кораби от Северния флот. Останалите кораби ще се привличат от Черноморския флот.

Posted on 23.03.2013, in Въоръжени сили and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: