Аятолах Хаменей прокле атомната бомба и смъмри ръководството на страната


Аятолах Хаменей прокле атомната бомба и смъмри ръководството на странатаИран няма  нужда от атомна бомба, но ако той би пожелал да я има, нито една сила не би могла да му попречи в това, – каза днес (в събота), на среща с населението на иранската провинция Източен Азербайджан в Техеран върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей.

„Според нашата вяра, всички атомни бомби трябва да бъдат унищожени и нямаме нужда от тях. Но ако нашата вяра позволяваше и ние бяхме стигнали до извода, че е необходимо да създадем атомна бомба, то никой не би могъл да ни попречи“, – каза аятолах Али Хаменей, цитира Trend.

На 22 февруари 2012 година Аятолах Хаменей каза, че Ислямската Република Иран счита, че притежаването на ядрено оръжие е „тежък грях“ от логична, религиозна и теоретична гледна точка, добавяйки, че иранският народ никога не се е стремил и няма да се стреми към създаване на атомни бомби.

Върховният лидер на Иран също така направи на ръководството на страната – (президента, ръководителя на  съдебната система и председателя на парламента) сериозни забележки и призова да прекратят взаимните обвинения.

„Обвинението на ръководителя на една структура към ръководителите на другите две структури, без документални доказателства е нарушение както на шариатските, така и на конституционните норми и нарушава правата на народа“, – цитира Хаменей иранската агенция ISNA.

Posted on 22.02.2013, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: