Тънък намек към Обама


Джон Маккейн Маккейн не различава президента от маймуна.

Неотдавна в космоса летя  иранска маймуна. Американците казаха, че от космоса се е върнала друга маймуна, онази била с друг цвят на козината и без бенка. Е, Бог да им е на помощ.  След маймуната в орбита, а може би и на среща  с извънземен разум в района на студената планета Плутон реши да отиде другарят Ахмадинежад. Като президент на Иран, той обяви  готовността си да стане първият космонавт в Ислямската Република.

И тук пак се намесиха американците. Белокосият републиканец Маккейн, който тайно симпатизира на Ку-клукс-клан и държи под възглавницата си оръфан том на „Mein Kampf“, нощем продължава да ненавижда „теснооките“, които се отнасяли лошо с него във виетнамската яма. В доста остра форма обясни на световната общност на английски език, че Махмуд бил в космоса миналата седмица.

Сенаторът влезе  в „Туитър“ и написа: „Ахмадинежад иска да бъде първият иранец в космоса? Че нима той не беше там миналата седмица?“

А за да разберат по-добре неговата мисъл, тъпичките му съграждани и въобще онези хора в света, които четат Интернет на напредничавия език на съвременността, той добавил към своя „туит“ цитат от новината за изстрелването в космоса на биокапсула с маймуна.

Колкото и да се постара Маккейн да бъде точно разбран, пак не го разбраха. Съгражданите му го нарекоха човек, който не умее да се държи прилично, ксенофоб и расист.

По-рано бледоликият  76-годишен сенатор-републиканец вече беше подложен на нападките на обществото — например за това, че публично се изказа за  постоянния представител на САЩ в ООН Сюзън Райс като за личност, която „не блести с ум„. За това той беше заклеймен не само като расист, но още и като сексист.

Маккейн ли не знае, че във Вашингтон, ако не броим самия Маккейн, с ум блести само още един човек? Не, не е Обама. Не е и Мит Ромни, на когото залагаше на миналогодишните избори сенаторът. Това е блестящият Джон Фавро, съчинителят на всички речи на мистър Обама. Президентът, не е казал самостоятелно нито една фраза, с изключение на тезисите за изобретяването на автомобила в САЩ и съществуването в САЩ на 57 щата — но тук и в двата случая той се издъни. Именно Джон Фавро, преданият спичрайтър, вдъхновяваше американския народ за победоносната война с Либия. Пак Фавро с устата на Обама благодари през 2009 г. на Нобеловия комитет за дадените му авансово пари. И пак Фавро, който от 23 години работи за Обама, накрая не издържа на консерватизма на Белия дом, напусна и замина за Холивуд, където неговите таланти ще бъдат оценени по достойнство.

Така че какво в „туита“ на Маккейн не забеляза световната общественост, справедливо залепила на старичкия сенатор и ветеран етикета „расист“?

Ако Джон Маккейн смята иранския президент за маймуна, то към семейството на кои чифтокопитни причислява сенаторът чернокожия президент на САЩ?

Posted on 14.02.2013, in Общество and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: