Бразилия ще закупува руски системи за противовъздушна отбрана


Зенитен оръдейно-ракетен комплекс (ЗРПК) "Панцир – С1"

Зенитен оръдейно-ракетен комплекс (ЗРПК) „Панцир – С1“

Бразилия проявява интерес към закупуването на системи за противовъздушна отбрана от Русия. Изявлението бе направено от началника на генералния щаб на бразилските въоръжени сили, Жозе Карлус ди Нарди.

През януари 2013 година началникът на бразилския генералния щаб посети Русия начело на представителна делегация, съставена от военни и от влиятелни бизнесмени. Цитирайки изказване на ди Нарди, агенция „Росбалт“ съобщава, че Бразилия иска да закупи три батарейни системи за ПВО със среден радиус на действие от типа зенитен оръдейно-ракетен комплекс „Панцир – С1“, както и преносими зенитно-ракетни комплекси „Игла“.

Предвижда се въпросът за закупуването на средствата за ПВО да бъде обсъден с министър-председателя на Русия Дмитрии Медведев, по време на неговото посещение в Бразилия, планирано за края на февруари. Договореностите между Русия и Бразилия, казва още генерал ди Нарди, може да включат и изграждането на предприятия и предоставянето на лицензи за производството на ЗРПК „Панцир“ и ПЗРК „Игла“ на територията на Бразилия.

Политиката на военното ведомство на Бразилия, свързана с превъоръжаването на армията, авиацията и флота предвижда, в случай на закупуване на въоръжения и техника от чужбина, задължително придобиване и на съответната технология с възможност за лицензно производство и техническо обслужване в страната.

Posted on 08.02.2013, in Международна политика and tagged , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: