Русия постепенно се прощава със зависимостта си от САЩ


Русия постепенно се прощава със зависимостта си от САЩПредседателят на Комисията за международни отношения на Държавната Дума Алексей Пушков смята, че разтрогването на споразумението със САЩ в областта на опазването на реда говори за прекратяване на зависимостта на Русия от Съединените Щати. „Русия преформатира отношенията си със САЩ: вече е прекратено действието на трето споразумение за половин година. Офисите на USAID бяха закрити. Разделяме се със зависимостта си от „държава номер 1“, — е написал той в Twitter.

Вчера Русия прекрати действието на споразумението със САЩ за сътрудничество при осъществяването на правоохранителните дейности и контрола за наркотици. Съответните разпореждания са подписани от министър-председателят на РФ Дмитрий Медведев.

Споразумението за сътрудничество със САЩ в сферата на борбата с наркотиците и престъпността беше подписано на 25 септември 2002 година, а неговата необходимост се обясняваше с недостатъчното бюджетно финансиране на антикриминалните проекти. На 28 януари САЩ напуснаха групата за развитие на гражданското общество, влизащо в структурата на руско-американската президентска комисия. САЩ го обясниха с това, че в Русия са били предприети „действия срещу гражданското общество“, съобщава ИА „Росбалт“.

Posted on 05.02.2013, in Международна политика and tagged , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: