В Англия няма друг Бог, освен Алах?


В Англия няма друг Бог, освен Алах?Многострадалната политически коректна Великобритания продължава да се бори със засилването на исляма и ислямизма на своята изконна територия.

Съвременните реалности в тази някога традиционно християнска държава, напомнят времената на кръстоносните походи, когато средновековните рицари са отивали на война c мюсюлманите, опитващи се да стъпчат под себе си европейските държави.

Мюсюлманската символика все по-настойчиво се превръща в неотменна характерна черта на Великобритания:

Британският милионер Махмуд Али беше украсил фасадата на своето разкошно имение в Нюпорт, Южен Уелс, с лозунга Няма друг Бог освен Алах и Мохамед  е негов пророк“, но градският съвет призна тази фраза от Корана за реклама, аналогична на  McDonald’ и Marks and Spencer, и го принуди да премахне половин-метровите зелени букви от входната арка.

За този куриозен инцидент пише във вторник, 29 януари, английското издание The Daily Mail.

Али твърди, че този лозунг не е реклама, а благословение, обаче членовете на градския съвет в Нюпорт посочват, че той не е получил разрешение да окачва ислямски лозунги насред улицата.

Вестникът отбелязва, че милионерът, също така, е бил длъжен да получи специално разрешение за поставянето на букви, които светят в тъмното.

Семейството на Али изразява своето възмущение от действията на местните власти, заявявайки, че по този начин се нарушава правото им на свобода на словото и религията. Те подчертават, че градският съвет няма нищо против окачването на фасадата на Георгиевския флагов (държавното знаме на Обединеното Кралство – бел. пр.) и на други държавни символи на Великобритания.

Съдебните заседания по това дело ще се проведат на 15 февруари тази година в сградата на административния център на Нюпорт.

Интересно е как ще се отнесат към забраната на подобен вид мюсюлманска „реклама“ строгите „Шериатски патрули“  на Лондон и дали няма да се наложи на кралицата Елизабет Втора, след решението на съдa да поднесе публични извинения  на мюсюлманската диаспора във Великобритания?

 Вероятно в бъдеще  британският флаг ще има друга символика!

Posted on 03.02.2013, in Общество and tagged , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: